Explozie puternică în fața parlamentului de la Kiev, după un vot privind...

Explozie puternică în fața parlamentului de la Kiev, după un vot privind regiunile separatiste

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-509452364">

kiev protest

O explozie puternică a fost auzită luni în fața clădirii Radei Supreme din Kiev (parlamentul unicameral ucrainean), unde ciocniri violente au izbucnit între poliție și manifestanții care protestau împotriva controversatului proiect de reformă constituțională ce acordă mai multă autonomie regiunilor din estul separatist al Ucrainei, relatează agenția de presă France Presse, citată de Agerpres.

Zeci de persoane au fost implicate în aceste confruntări, ce s-au declanșat după adoptarea de către parlament a acestei reforme într-o primă lectură, a relatat jurnaliștii AFP de la fața locului.

Manifestanții au lansat cel puțin o fumigenă care a răspândit un nord de fum negru în fața clădirii parlamentului.

După cum relatează postul de televiziune ucrainean 112.ua, au fost folosite petarde și fumigene, iar în urma ciocnirilor între protestatari și scutieri ar exista mai multe persoane rănite.

Pentru a dispersa manifestația, forțele de ordine ucrainene au recurs la gaze lacrimogene, conform postului de televiziune citat.

Înainte, mai mulți deputați ai Partidului Radical, al lui Oleg Liașko, formațiune care face parte din coaliția proprezidențială, au încercat să blocheze prezidiul parlamentului într-o încercare de a bloca votul, calificând acest proiect de lege ‘antiucrainean’ și ‘pro-Putin’.

Acest proiect se află în centrul unor dezbateri aprinse în Ucraina, unde mulți întrevăd în el o tentativă de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei părți a estului industrial al țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.