Mihnea Blidariu înaintea primului concert The Dream Diggers la Timişoara: „Suntem entuziasmaţi...

Mihnea Blidariu înaintea primului concert The Dream Diggers la Timişoara: „Suntem entuziasmaţi de locaţie, n-am cântat niciodată pe un vapor“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

thedream diggersFormaţia The Dream Diggers va susţine primul concert în Timişoara, în acest wekend, evenimentul urmând să se desfăşoare la D’arc pe Mal, unde spectatorii vor avea parte de un amestec de sound-uri electronice, industrial și dub.

„Fear is a lie” este conceptul din spatele albumului de debut The Dream Diggers, lansat anul acesta, o poveste muzicală distopiană, spusă în treisprezece capitole, presărată cu o multitudine de influențe, amprente a numeroșilor artiști implicați în proiect. De la căldura sitarului până la vocaluri hip hop tăioase cu iz militant, ascultătorul este transpus într-o călătorie, pe note muzicale, cu un puternic mesaj social. Experiența live a The Dream Diggers este o explozie de energie umplută de delayuri și reverburi, melodii hipnotice și ritmuri tribale, deseori dublate de vocalii invitați, adăugând astfel unicitate fiecărui show. Unul din membrii plini ai acestui proiect este Mihnea Blidariu, binecunoscutul muzician care face parte şi din trupa Luna Amară.

„Povestea colaborării mele cu The Dream Diggers e un pic complicată. Răzvan, tobarul din Luna Amară a început să colaboreze la un moment dat şi cu Shadowbox, o trupă bucureşteană de grime/hip-hop.


În Shadowbox, DJ e Codin, nume de scenă Low Freaq. El este fondatorul The Dream Diggers, care l-a cooptat şi pe Liviu, celălalt DJ din proiect. Atunci când au decis să lanseze primul album, «Fear Is A Lie», m-au invitat să bag cu vocea şi trompeta pe piesa care dă titlul albumului. Am acceptat cu plăcere. Apoi, când au avut un concert la Cluj, tobarul care-i însoţea în show-urile live nu a putut veni şi Codin l-a întrebat pe Răzvan dacă nu vrea să bată el. După acel concert, Codin ne-a întrebat pe mine şi pe Râzvan dacă nu vrem să devenim membri „plini” în The Dream Diggers şi am zis da, mai ales că eu, unul, îmi doream de mult să cânt într-un proiect de acest gen. Stilul e o încrengătura de dub, electronică, trip-hop, hip-hop, alternative şi naiba mai ştie ce“, ne-a declarat Mihnea.

Formaţia The Dream Diggers a susţinut o serie de concerte care s-au bucurat de succes, printre acestea numărându-se şi recitaluri incluse în cadrul festivalului We Are Rocking The City, TIFF sau Waha Festival. „The Dream Diggers se află în plin proces creator, avem mai multe piese noi pe care le vom cânta, plus altele în lucru. Dacă aţi ascultat «Fear Is A Lie» trebuie să vă menţineţi mintea cât mai deschisă, pentru că noile piese s-ar putea să vă sune destul de diferit faţă de primul album. Suntem entuziasmaţi de locaţie, n-am cântat niciodată pe un vapor şi cred că va fi o experienţă interesantă. Aşteptaţi-vă la o întâlnire între High Tone, Massive Attack şi Radiohead“, a mai adăugat Mihnea.

Primul concert al formaţiei The Dream Diggers din Timişoara va avea loc vineri 7 august de la ora 21.00, la D’arc pe mal, iar intrarea este liberă.

Foto: Ionut Marius Photography

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.