PENIBIL Timișoara vrea să ajungă capitală culturală europeană cu concursuri de flotări....

PENIBIL Timișoara vrea să ajungă capitală culturală europeană cu concursuri de flotări. Vezi motivația inițiatorilor UPDATE 1 Prima reacţie a primarului Robu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

flotari

După ce au fost în mijlocul unui scandal din cauza afișelor copiate de la un alt oraș candidat la titlul de capitală culturală europeană, membrii Asociației Timișoara 2021 au venit cu o nouă idee trăsnită. De 30 de ani, titlul de Capitală Europeană a Culturii este oferit țărilor din Uniunea Europeană, pe durata unui an, de către Comisia Europeană. Până în prezent peste 40 de orașe au câștigat acest titlu. Pentru anul 2021, România, Grecia și o țară candidată la Uniunea Europeană sunt cele trei țări cărora li se va oferi acest titlu, iar competiția se desfășoară la nivel intern, între orașele din fiecare țară propusă. Timișorenii, care își doresc să obțină titlul în 2021 au pornit în luptă făcând flotări.

O campanie cu efort pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii: 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat. Tu câte faci? – așa a fost lansată, luni, campania Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Campania 21 de flotări pentru Timișoara 2021 se va desfășura în perioada 31 august – 19 septembrie 2015 și își propune să încurajează ”dedicarea, creativitatea și competiția în spiritul fair play-ului” pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021, transmit inițiatorii ineditei activități. Concret, timp de 21 de zile, pe pagina de Facebook a Asociației va fi postat zilnic câte un video în care membri ai comunității locale au făcut 21 de flotări pentru a susține candidatura orașului nostru.

“Candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces prin care ne propunem să schimbăm imaginea orașului nostru și în percepția locuitorilor săi, nu doar în Europa.


Este vorba despre o competiție, iar noi, ca timișoreni, trebuie să susținem candidatura, să demonstrăm că ne dorim acest titlu și să depunem, fiecare, un mic efort pentru a câștiga titlul. De ce nu prin realizarea a 21 de flotări sau 21 de genoflexiuni pentru Timișoara anului 2021? Asemenea mișcări sunt benefice procesului prin care trecem, pot fi considerate partea amuzantă, de descrețire a frunților, dar fără a uita cât de mare este efortul pe care trebuie să îl depunem împreună, ca locuitori ai orașului, pentru câștigarea titlului”, arată Simona Neumann, directorul executiv al Asociației.

Campania încurajează cetățenii Timișoarei să susțină candidatura prin depunerea unui minim efort fizic, și să posteze pe popriile pagini de social media un scurt video cu ei realizând cele 21 de flotări, folosind hashtagul #21pushups. Pentru că efortul fizic care trebuie depus nu este tocmai ușor, pentru cei care nu pot realiza flotările există ca variantă alternativă realizarea a 21 de genoflexiuni, mai spun reprezentanții asociației.

Vă reamintim că primăria plătește asociației 100.000 de euro pe an, pentru proiectul de candidatură.

UPDATE 1 Rugat de PRESSALERT.ro să comenteze iniţiativa cu flotările a celor de la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, primarul Nicolae Robu a susţinut „nu ştiam de această iniţiativă. În orice caz, candidatura noastră este susţinută cu prin totul şi cu totul altceva. Acum dacă cei care se ocupă de proiect, şi acolo sunt experţi internaţionali, care au mai făcut proiecte câştigătoare, au considerat să vină şi cu un ingredient de tipul acesta, aşa mai ieşit din tipare, nu ştiu…Nu vreau să fac eu comentarii. Întrebaţi-i pe cei care au iniţiat această idee. Nu sunt eu specialist în evaluarea unor candidaturi. Dacă experţii au considerat că ar fi potrivit şi aşa ceva, probabil că aşa o fi. Nu vreau să mă pronunţ eu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.