Reacția Ripensiei după ce a aflat că a fost EXCLUSĂ din Cupă...

Reacția Ripensiei după ce a aflat că a fost EXCLUSĂ din Cupă la masa verde. Ce vor contesta oficial timișorenii

4
DISTRIBUIȚI

ripensia csebes (7)

FC Ripensia a fost azi informată oficial de sancțiunea primită de la FRF pentru că a încălcat regulamentul în jocul cu FC Caransebeș din Cupa României. Roș-galbenii nu se împacă însă cu decizia Comisiei de Disciplină. Președintele Radu Ienovan anunță că clubul timișorean va merge până la capăt pentru a fi reprimit în competiție.

Timișorenii s-au impus cu 6-1 pe teren în fața cărășenilor în turul IV al Cupei. Dar ambele echipe au pierdut la masa verde pe baza deciziei Comisiei de Disciplină și Etică. Motivul: cele două au efectuat câte patru schimbări de jucători. La fel ca UTA BD la Lugoj. FC Ripensia a publicat azi un comunicat în care anunță că va face recurs la decizie.

Contactat de PRESSALERT.ro, președintele Radu Ienovan a explicat câteva dintre punctele atacate de timișoreni. ”Când vom face motivarea recursului vor fi mai multe puncte. Printre care și faptul că arbitri au înmânat patru coli pentru a face schimbări. S-a pus și întrebarea asta, dacă avem voie patru, ni s-a spus că da. Noi nu ne-am creat un avantaj prin acea schimbare… S-a întâmplat și la UTA, nu am fost singurii noi și Caransebeș, deci asta înseamnă că și alții au interpretat regulamentul. Acesta nu este clar și cerem să se schimbe acest lucru”, a declarat Radu Ienovan.

TAS, ultima instanță

Președintele Ripensiei speră că echipa sa va avea parte de câștig de cauză la Comisia de Recurs.


În cel mai rău caz timișorenii vor merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. ”Sunt convins că vom câștiga la recurs. Decizia ne-a luat pe nepregătite. Tot așteptam pentru că la un moment dat era un zvon, exista posibilitatea asta… Noi mergem la Comisia de Recurs, e următoarea instanță, dacă nu, atunci la TAS. Dar sunt convins că nu se va ajunge acolo. Erau speranțe, vise, ar fi păcat să rămână această decizie”, a precizat Radu Ienovan. Ripensia ar fi urmat să întâlnească în turul V al Cupei României tot o echipă din Liga a II-a și spera să joace apoi din nou cu o divizionară A. Parcursul din acest an aducea aminte de reușita fantastică din urmă cu doi ani. Întrebat dacă va fi pedepsit cineva din club pentru situația creată, Radu Ienovan a spus că ”nu căutăm vinovați”.

Conform regulamentului din Cupa României, în faza națională, când într-un joc e implicată o echipă din Liga 2 sau Liga I, nu se pot efectua mai mult de trei schimbări. UTA BD a cedat și ea la masa verde deși câștigase cu 2-1 pe terenul lui CSM Lugoj. 

Iată comunicatul Ripensiei Timișoara:

”Comunicat

În această dimineață am primit informația sancționării clubului nostru în cadrul Dosarului 324/CD/2015, în Sedinta din 28.08.2015 a Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, prin pierderea jocului cu FC Caransebeș, din Cupa României, prin forfeit (reamintim, pe teren partida s-a încheiat 6-1 pentru echipa noastră).

În conformitate cu Art 115, alineatele 1 și 2 din Regulamentul Disciplinar al FRF, am solicitat Federației Române de Fotbal comunicarea motivării acestei decizii.

Din momentul comunicării, clubul nostru are termen de 2 zile pentru a formula Recurs la decizia Comisiei de Disciplină și Etică.
Îi asigurăm pe toți Membrii Asociați, pe toți suporterii FC Ripensia și pe toți iubitorii de fotbal pentru care VALORI ca MORALITATEA, ONOAREA sau CINSTEA nu sunt un moft, că vom face toate eforturile și diligențele pentru repunerea clubului nostru în drepturile conferite de victoria obținută pe terenul de joc.

Radu Ienovan,

Președinte FC Ripensia”

4 COMENTARII

  1. pai in regulament zice ca in faza nationala a cupei Romaniei, un club indiferent in ce liga joaca, nu are dreptul sa faca 4 schimbari, daca joaca cu o echipa din liga 1 sau 2. nici caransebes(care joaca in liga 3) nici Ripi (care joaca in liga 4) nu erau din liga a 2a sau 1, asa ca articolul asta din regulament nu se aplica in situatia data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.