START la reabilitarea Parcului Jutiţiei. Vezi ce cuprinde proiectul şi cum vor...

START la reabilitarea Parcului Jutiţiei. Vezi ce cuprinde proiectul şi cum vor protesta cei nemulţumiţi de tăierile de copaci

0
DISTRIBUIȚI

primarie

Doar patru luni de zile ne mai despart de momentul în care Parcul Justiţiei va fi inaugurat cu un aspect cu totul nou. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că a predat amplasamentul către firma SC. Lovrintim SRL pentru începerea lucrărilor de reabilitare.

Intervenţiile se fac din fonduri europene, iar banii provin din economiile făcute de municipalitate la implementarea altor proiecte. Valoarea proiectului este de 1.157.449 lei fără TVA, iar 98% din fonduri provin de la Uniunea Europeană.

Practic, intervenţiile vor presupune amenajarea a nu mai puţin de 17.000 metri pătraţi de gazon şi modernizarea a 1.500 metri de alei.


Conform informaţiilor oferite de edilul şef Nicolae Robu în zonă se vor planta 53 de arbori și arbuști ornamentali și aproape 110.000 bulbi de flori. De asemenea în materie de dotări, parcul se vrea unul de top. Astfel în zonă se vor monta 38 de bănci, un sistem de irigare a spațiilor verzi, 35 de coșuri de gunoi și 23 de stâlpi de iluminat fotovoltaici.

Mai mult, odată finalizat, parcul va rămâne deschis. Toţi cei care trec prin Parcul Justiţiei au remarcat cu siguranţă gardul urât cu care este împrejmuită zona.

Pentru a oferi un cu totul alt aspect zonei, dar şi pentru a produce o schimbare de mentalitate în rândul timişorenilor, Robu promite că parcul va rămâne neîmprejmuit, pe motiv că în Timişoara e nevoie de cât mai multe spaţii deschise.

Nemulţumiţi de tăierile masive de arbori din urbea de pe Bega, membrii grupului de Facebook „Robu trebuie sa plece” au cerut public să ştie câţi copaci vor fi tăiaţi din zonă şi de ce. Astăzi, la ora 18.00, aceştia au de gând să meargă să se pozeze cu copacii rămaşi încă în parc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.