STENOGRAME Șef de poliție din Banat, bănuit de legături cu contrabandiștii de...

STENOGRAME Șef de poliție din Banat, bănuit de legături cu contrabandiștii de țigări. Cum încercau suspecții să afle cine i-a „turnat”

0
DISTRIBUIȚI

tir tigari moravita

Comisarul-șef Remus Dan Cătănescu a fost, până nu demult, la conducerea Poliției Oravița, într-o zonă cunoscută pentru activitatea de contrabandă la frontiera cu Serbia.

Stenogramele din dosarul care documentează activitatea de contrabandă a clanului Covaci indică implicarea șefului de poliție, detașat între timp pe același post la Anina, în bunul mers al afacerilor ilegale. Conform expressdebanat.ro, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița scria în dosar că „din cercetările efectuate rezultă că inculpații desfășoară activități de investigații cu privire la descoperirea informatorilor organelor de poliție și nu se sfiesc să abordeze de o manieră autoritară chiar pe comandantul poliției, iar după ce bănuielile li se întăresc, agresează fizic persoana bănuită de furnizarea de informații, agresiunea având ca scop nu numai răzbunarea, dar și intimidarea martorilor cu identitate protejată folosiți de organele judiciare în cadrul anchetelor de acest gen. Relevante sunt convorbirile realizate de suspecți cu prilejul desfășurării unei acțiuni polițienești în data de 04.03.2015, când aceștia au comunicat în mod deschis acțiunile și măsurile luate pentru a scăpa de realizarea flagrantului, dar și pentru a ascunde mijloacele materiale de probă”.

Interceptarea convorbirilor telefonice dintre membrii clanului Covaci și alți contrabandiști indică implicarea mai multor oameni ai legii. Marinel Covaci, spre exemplu, i-a explicat soției sale la un moment dat că vrea să urce în cartierul Forviz, la Stadionul Minerul Oravița, pentru a se întâlni cu şeful Poliţiei Oraviţa, comisar-șef Remus Cătănescu, pentru a afla de la el el cine este informatorul care a asigurat sprijinul organelor de poliție pentru prinderea sa în flagrat în data de 16.04.2015.

În ziua de 29.04.2015, Marinel Covaci a purtat cu soția sa, Daniela Nicoleta Covaci, următorul dialog:

COVACI DANIELA-NICOLETA: Da.

COVACI MARINEL: Mă duc câta la meci în oraş sus.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Păi, ce meci îi?

COVACI MARINEL: Poate îi… Oraviţa cu Anina.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Da.

COVACI MARINEL: Da.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Îhm.

COVACI MARINEL: Că poate mă întâlnesc pă acolo cu CĂTĂNESCU (n.n. – cms. șef Cătănescu Remus)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî.

COVACI MARINEL: Na, auzi ce mo zis Pavel (n.n. Boicu Pavel -contrabandist) l-o chemat zilele astea să se ducă sus, ştii, să-şi retragă plângerea, că îi dă 2.000 de euro ăştia, Teo are pretenţii şi el.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî.

COVACI MARINEL: Înţelegi.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî.

COVACI MARINEL: Mă duc să-i zic lu’ Remus, vezi că ştiu că mi-ai făcut cheiţa cu ăla, ştii.

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî, ahî.

COVACI MARINEL: Sau poate… nu da cheiţa poate hai ca să zic că nu îi făcută de Teo, să zic sută la sută ştii, da îi făcută de gunoiu ăsta de Zgribuţ cu ăla ca săăă…să… ne-o dat în primire că l-am dus pă Pavel sus ştii că daia zic io că nu se leagă toate că Teo nu ştiu ce…

COVACI DANIELA-NICOLETA: Mădă, nu mai alerga, am spus

COVACI MARINEL: Înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Că acesta (n.n.


Drugărin Teofil) era la Timişoara, vorba ta, n-avea cum să ştie cam… dar faza o fost că de aici de jos când am urcat la deal cu maşina ăsta o sunat, vezi că s-o dus la deal ştii şi ăştia s-au pus cu jumătate de oră înainte sus (n.n. – timpul cât au supravegheat organele judiciare locul stabilit pentru livrare)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA:Ahî

COVACI MARINEL: Deci ori îi acela (n.n. Drugărin Teofil) i-o anunţat că vedeţi pe la ora de ajung şî ăsta de jos io sunat, vezi că uită urcă la deal, p… ăsta de cocor (n.n. Zgribuț Florin – face aluzie la statura înaltă dar costelivă a acestuia) aşa o făcut sigur

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Deci nu mi ăsta Teo sută la sută cît mi de Zgribuţ că el era… şî no avut cum decât că mo aşteptat douăzeci de minute acolo juma de oră că ei or stat de juma de oră acolo (n.n. timpul cât au supravegheat organele judiciare locul stabilit pentru livrare)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Îhî

COVACI MARINEL: Deci treaba o fost făcută de Zgribuţ că-i băiat bun

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Şî mis sută la sută că el (n.n. Zgribuț Florin) vorbeşte cu el (n.n. – subinspector Drăgoi Radu – Țânțaru/Comisaru) la telefon înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Deci eu îs ferm convins de treaba asta nimeni nu avea ce să ştie când am urcat la deal decât el (n.n. Zgribuț Florin)

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: El (n.n. Zgribuț Florin) o văzut pă aici când am trecut cu… înţelegi

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Şî ori ori mai sută la sută îi Teo, că el io pus în temă poate că vedeţi la ora de ajung clienţii lu’ ăla şî îl sună, ori o vorbit cu Zgribuţ, una din ăştia două s-o întâmplat aicea ăştia trei, ăştia trei victime, deci Zgribuţ şî cu Teo şî cu poliţia la un loc, deci asta îi schema lor, mă duc să văd poate îi Remus (n.n. comisar-șef Cătănescu Remus) pă sus

COVACI DANIELA-NICOLETA: Ahî

COVACI MARINEL: Ţânţarul (n.n. subinspector Drăgoi Radu – Țânțaru/Comisaru) ăla să mă întâlnesc cu ţânţarul ăla să-i spun care îi faza băi nu ştiu ori cu Flo… (subcomisar Pașca Florin) nu ştiu cum o să fie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.