Plimbarea bicicliştilor prin pasajul Michelangelo, organizată de Nicolae Robu, un eşec. Vezi...

Plimbarea bicicliştilor prin pasajul Michelangelo, organizată de Nicolae Robu, un eşec. Vezi de ce a fost o nouă revoltă împotriva Poliţiei Locale

7
DISTRIBUIȚI

robu bicicleta michelangelo 2

Doar o mână de timişoreni au participat, în această dimineaţă, la acţiunea inedită organizată de Primăria Timişoara, care a luat decizia de a închide pasajul Michelangelo pentru şoferi şi de a-l deschide pentru biciclişti şi cei care se dau cu rolele. Astfel, între orele 10.00 – 12.00, traficul auto pe B-dul Vasile Pârvan, prin pasajul Michelangelo şi B-dul Corneliu Coposu a fost închis, cu câteva excepţii, iar la acţiune au fost prezenţi câţiva zeci de timişoreni.

Primul care a ajuns la eveniment a fost, spre surprinderea sa, chiar primarul Nicolae Robu, puţin înainte de ora 10.00. „I-am întrebat pe poliţiştii locali câţi biciclişti au ajuns şi mi-au spus că eu sunt primul”, a povestit edilul-şef, care a venit pregătit să facă mişcare, pe bicicletă şi îmbrăcat lejer. Primarul Timişoarei a luat decizia de a mai aştepta 15 minute înainte de a pleca la plimbare pe două roţi, timp în care a povestit cum a căzut de pe bicicletă în tinereţe. „Înainte de a merge în armată mi-am zis «stai să-mi dobor propriul record de viteză» şi mi-am stabilit un kilometru pe care să pedalez la maxim. Şi pe la vreo 600 metri am dat peste o piatră, în momentul acela aveam vreo 40 km la oră, mi-a sărit ghidonul în aer, am plonjat şi mi-am rupt clavicula dreaptă”, a povestit Nicolae Robu. Edilul-șef a explicat că după căzătura suferită a şi vândut bicicleta, iar de aproape 40 de ani nu a mai mers la plimbare pe două roţi până astăzi.

De asemenea, înainte de a pleca la plimbare prin pasaj, Nicolae Robu i-a dat indicaţii şoferului unei maşini cu numere de Bucureşti, care l-a întrebat cum să iasă din parcarea de la Facultatea de Electronică.


Totodată, primarul Robu a fost nevoit să le dea ordine poliţiştilor locali să lase autobuzele şi troleibuzele pline cu oameni, care veneau dinspre spitalul judeţean, să circule pe B-dul Vasile Pârvan, printre biciclişti, după ce a aflat că „RATT nu a fost informat că traficul este închis”, aşa cum i-a transmis edilului-şef un poliţist local.

În parcarea de la baza Electrica, şoferii au fost blocaţi de poliţiştii locali să plece. „Nu se poate aşa ceva. Ne-aţi lăsat să intrăm aici în parcare şi acum nu ne lăsaţi să plecăm. Adică dispuneţi de două ore din viaţa mea. Aşa aţi făcut şi cu corul pe care l-aţi alungat din piaţă şi v-aţi făcut de râs. Să puneţi afişe când închideţi strada”, a izbucnit nervoasă una dintre cele blocate în parcare. „Este o activitate cultural – sportivă organizată de primărie. S-a anunţat prin presă. Durează de la 10 la 12. Oricum nu e bine – dacă nu se face nimic de ce nu, dacă se face de ce se face”, i-a răspuns unul dintre poliţiştii locali.

În jurul orei 10.20, primarul Robu, însoţit de câţiva biciclişti din oraş, au început să pedaleze spre pasajul Michelangelo. Între timp, între poliţiştii locali şi doi timişoreni a început un mic scandal, după ce aceştia nu i-au lăsat să iasă dintr-o parcare de la baza Electrica până la ora 12.00, când se termina acţiunea organizată de primărie. „Nicicum nu-i bine în oraşul ăsta. Dacă facem ceva, nu-i bine, dacă nu facem, iar nu-i bine”, i-a transmis nervos un poliţist local unei femei nervoase că nu poate ieşi din parcare.

După ce a dat două ture cu bicicleta, la ieşirea din pasajul Michelangelo, primarul Nicolae Robu a anunţat că va face un sondaj pe Facebook pentru a afla dacă timişorenii apreciază acţiunea organizată astăzi. „Sperăm să vină până la 12 mai mulţi biciclişti. Dacă lumea va aprecia, atunci voi repeta acţiunea. Voi face un sondaj pe Facebook, evident”, a conchis Nicolae Robu, înainte de a pleca, în jurul orei 11.00.

7 COMENTARII

  1. Pe timpul lui ceasca, la pcr=asc se organizau Duminica sau in zile de sarbatori religioase manifestari patriotice!
    Pentru fostul sef pcr-asc rrobu: astazi este Sarbatoare Mare la ortodoxi: ,,La sfarsitul anului bisericesc, pe 29 august, Biserica Ortodoxa praznuieste Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, zi de post. Predica lui era: schimbarea vietii, intoarcerea la Dumnezeu si impacarea cu El. Nu poate un om sa ia nimic daca nu i s-a dat lui din Cer… Cel ce vine din cer este deasupra tuturor.”
    Probabil lui rrobu NU i s-au dat prea multe din Cer…si de aceea NU poate fi deasupra nimanui, mai degraba dedesuptul demnitatii si atitudinii unui Primar, Prof.Univ.Dr.Ing.(de carton)!

  2. domnule primar, nu toti au cont pe cartea cu moace. nu ar fi mai simplu ca noi sa comentam pe forumul primariei timisoara (forum care a fost inchis de fosta administratie)?

  3. Un rahat tipic lui Robu !De slugiile sale personale ,gras platite din banii publici si numiti impropriu „politisti”,nu am fata de acestia nici macar o umbra patetica de respect!Inculti,ingamfati si prosti de dau in gauri dar…prea bine platiti pentru cat nu fac!!!
    Robu-le urmatorul mandat ,sper sa-l ai de un „cincinal” pe Popa Sapca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.