Andrei Țugui, mijlocașul trecut pe la AS Roma care vrea să-și lanseze...

Andrei Țugui, mijlocașul trecut pe la AS Roma care vrea să-și lanseze cariera la ASU Poli: ”Poate nicio altă echipă nu are așa suporteri”

0
DISTRIBUIȚI

Tugui (2)

ASU Politehnica nu a transferat mulți jucători consacrați în vara ce tocmai a trecut. Alb-violeții se bazează în schimb pe câțiva tineri noi foarte talentați. Unul dintre aceștia e Andrei Țugui, mijlocaș care la 17 ani a făcut pasul de la LPS Banatul la juniorii lui AS Roma. Tânărul jucător a fost înregimentat definitiv de italieni, dar o problemă medicală mai puțin obișnuită l-a tras înapoi. Acum, acesta caută să-și lanseze cu adevărat cariera la Timișoara, pe ”Știința”, la gruparea susținută de galerie.

Numele lui Andrei Țugui a figurat pe paginile tuturor site-urilor de sport la începutul lui 2013, când mijlocașul lui LPS Banatul era înregimentat de AS Roma. Deși după jumătate de an i-a convins pe italieni să-l achiziționeze definitiv, timișoreanul a avut parte de ghinion. ”A fost o experiență deosebită, dar din păcate pentru mine am avut o perioadă de ghinion, m-am accidentat și asta m-a făcut mai slab psihic. Aveam 17 ani, am ajuns acolo cu ajutorul unui impresar, inițial împrumut, apoi s-a hotărât să rămân. Șase luni am stat însă pe margine. Acolo e altă mentalitate, altă lume. Din toate punctele de vedere e mai bine ca în România. Noi stăteam în baza lor, automat ne uitam la antrenamente și când aveam ocazia făceam un antrenament cu cei de la echipa mare.


Bogdan Lobonț tot timpul glumea cu noi, ne înțelegeam foarte bine”, a declarat Andrei Țugui pentru PRESSALERT.ro.

Tânărul jucător a avut parte de o accidentare destul de rară, în zona șoldului din cauză că a crescut brusc în înălțime. Prezența în Italia l-a ajutat însă și în acest sens. ”Datorită doctorilor de acolo super okay și al aparatelor performante pentru fizioterapie, mi-am revenit foarte rapid”, precizează Țugui.

Alături de Deian Boldor la Primavera

Pe lângă ocazia de a se pregăti alături de nume precum Pjanic sau Strootman, Andrei a avut și alți români, chiar bănățeni, alături. ”Deian Boldor a plecat cu un an înaintea mea. Prima dată am fost la o grupă de juniori, apoi cu el în echipă la Primavera. Din cauza accidentării am fost nevoit să fac pasul înapoi și am ajuns la Viitorul, unde m-am antrenat cu echipa mare. Și acolo e o bază okay și am învățat foarte multe”, a mai spus Andrei Țugui.

Mijlocașul ajuns acum la vârsta de 19 ani a crescut la LPS Banatul în generația 1996 pregătită de Claudiu Arba. ”Am avut o grupă foarte bună. Eu am plecat în Italia când ei au ajuns pe locul 4 în faza națională”, rememorează Țugui. Acum, acesta vrea să performeze la timișoreana ASU Politehnica iar meciul de sâmbăta trecută cu Minerul Motru a fost practic debutul său într-un joc oficial la seniori. ”A fost primul meci oficial ca senior, pentru am mai jucat cu echipe de Liga I și a II-a, dar în amicale. Sper să decurgă lucrurile cum îmi doresc, să joc cât mai mult și să ajung cât mai sus. Colegii sunt foarte de treabă, avem un colectiv foarte bun și antrenamentele pot spune că mă mulțumesc. Vreau să muncesc, să-mi îndeplinesc visul”, explică Țugui. Noul elev al lui Sorin Brîndescu îi apreciază mult și pe fanii alb-violeți, care susțin total echipa de pe ”Știința”. ”E o senzație foarte plăcută, intensă și foarte frumoasă. Suporterii ne sprijină foarte mult. Desigur, sunt foarte puține echipe, de fapt poate nicio echipă nu are o așa susținere cum avem noi”, a concluzionat Andrei Țugui, nr. 24 la ASU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.