Artistul israelian Adam Ben Ezra şi-a vrăjit spectatorii cu un concert mai...

Artistul israelian Adam Ben Ezra şi-a vrăjit spectatorii cu un concert mai puțin obișnuit, desfăşurat la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-97023988">

Adam Ben Ezra_resize06Contrabasul special cu cinci corzi al artistului israelian Adam Ben Ezra a vrăjit audienţa prezentă marţi seara în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara, unde melomanii au avut parte de o seară agreabilă, colorată cu compoziţii proprii ale artistului şi „stropită“ şi cu câteva preluări ingenioase. Spectatorii care au ascultat concertul israelianului cu ochii închişi puteau jura că la faţa locului s-au aflat mai mulţi muzicieni. Şi asta pentru că contrabasistul şi compozitorul aflat pe scenă a folosit din plin „loop”-uri înregistrate live, astfel încât arsenalul sonor prezent pe scenă a fost unul admirabil.

Muzicianul care a beneficiat deja de aprecierile unor artişti ca Richard Bona, Mike Stern sau Victor Wooten a dovedit că este un intsrumentist cât se poate de versat, multe dintre trucurile executate de el pe scenă lăsându-i cu gura căscată inclusiv pe unii muzicieni timişoreni aflaţi în sală. Concertul a debutat cu un speech susţinut de Ada Hausvater, directorul Teatrului Naţional din Timişoara. „Teatrul Naţional din Timişoara este un loc în care oamenii, artiştii, şi artele se întâlnesc, un loc în care dialogul devine în egală măsură cultură şi civism. Sunt 10 ani de când Teatrul Naţional susţine această legătură, 10 ani de când participă la consolidarea societăţii civile prin spectacolele sale, prin acţiunile sale civice, prin modulul Outdoor al FEST-FDR sau prin înfiinţarea Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană. În acelaşi context, Teatrul Naţional îşi propune să lanseze o serie de parteneriate în ideea de a oferi spaţiu de exprimare unor artişti şi organizaţii culturale din Timişoara. Ne bucurăm că în această seară avem un concert organizat de Asociaţia Culturală «Nabu»”, a spus ea.

Printre momentele care au declanşat aplauze furtunoase la concertul lui Adam Ben Ezra s-au numărat şi cover-ul după piesa „Royals” (Lorde), care a fost cântat alături de spectatori, dar şi două cover-uri din repertoriul celor de la The Beatles, „Dear Prudence” şi „Come together”. Seara a cuprins şi câteva compoziţii din albumul de debut al israelianului, „Can’t stop running” (disc realizat printr-o campanie de crowdfunding care a strâns bani de la fani), un interesant remake după „Besame Mucho”, dar şi o variantă de nota 10 a piesei „Always On The Run” (Lenny Kravitz), care a mers la sufletul amatorilor de rock aflaţi în sală.

Una peste alta, evenimentul care a marcat debutul acţiunilor organizate de Asociaţia Culturală Nabu a avut un succes deosebit şi a adus în faţa publicului timişorean un artist interesant, a cărui muzică a fost savurată pe deplin de numeroşii spectatori care au achitat suma de 10 sau 15 lei, care a fost preţul biletului de intrare.

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.