Complexul Studenţesc din Timişoara va avea altă înfăţişare, în cel mult două...

Complexul Studenţesc din Timişoara va avea altă înfăţişare, în cel mult două săptămâni. Ce se întâmplă cu buticurile şi fast-food-urile care au „invadat” campusul

1
DISTRIBUIȚI

complexul studentesc timisoara

Complexul Studenţesc din Timişoara va avea o altă înfăţişare, în cel mult două săptămâni, dă asigurări primarul Nicolae Robu. Campusul universitar al oraşului nu arată prea bine, fiind „invadat” de numeroase buticuri, fast-food-uri şi terase. De altfel, în primăvara acestui an rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, s-a plâns de modul în care a ajuns să arate Complexul Studenţesc, cu „spaţii verzi care devin parcări auto improvizate şi trotuare care sunt înghiţite de tarabe cu pretenţii de restaurant”.

În urmă cu trei săptămâni, primarul Nicolae Robu s-a plimbat cu mai mulţi studenţi prin campus şi a anunţat pe Facebook că s-a angajat să aducă mai multe „îmbunătăţiri acestei părţi extrem de importante a oraşului nostru”.

Astfel, în această dimineaţă, în cadrul festivităţii de deschidere a noului an academic de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, edilul-şef a anunţat că lucrările au început în Complexul Studenţesc şi se vor finaliza în cel mult două săptămâni.

„Ne străduim să dăm altă faţă Complexului Studenţesc.


Cei care locuiţi în zonă aţi putut vedea că sunt lucrări mari care se desfăşoară acolo şi ceea ce va fi la capătul lor, într-o săptămână – două, va asigura o faţă care nu a existat niciodată în Complexul Studenţesc din Timişoara. Din păcate, o bună parte a complexului a fost acaparată de proprietari privaţi şi e un lucru consumat, într-o perioadă în care nu ştiu cum s-a purtat de grijă interesului public şi intervenţiile noastre sunt limitate ca posibilităţi. Dar acolo unde autoritatea ne aparţine, veţi vedea că vom face să ne putem mândri cu condiţiile pe care le oferim pentru studenţii Timişoarei”, a declarat Nicolae Robu.

Vă reamintim că primarul Timişoarei a anunţat că vor fi create mai multe spaţii verzi în campusul universitar, vor fi amplasate bănci, foişoare şi hamace şi vor fi create mai multe puncte de colectare a deşeurilor. De asemenea, în complex nu va mai fi nicio alee neasfaltată, vor fi realizate noi piste de biciclete, o zonă de fitness în aer liber, o fântână cu apă potabilă şi va fi înfiinţat un post fix al poliţiei locale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.