Consilierii locali PSD vor să se interzică, din nou, comercializarea şi consumul...

Consilierii locali PSD vor să se interzică, din nou, comercializarea şi consumul de alcool în Complexul Studenţesc, după ce un tânăr a fost omorât în bătaie. Ce favor crede Alfred Simonis că i-a făcut Robu lui Popoviciu

0
DISTRIBUIȚI

complexul studentesc timisoara

Consilierii locali PSD îşi doresc ca în Complexul Studenţesc din Timişoara să fie interzise, din nou, comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice. Asta după ce un tânăr de 29 de ani a fost omorât în bătaie de patru indivizi, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, la sfârşitul lunii august, pe o alee din campus.

În acest sens, consilierii locali PSD au de gând să propună un proiect de hotărâre, săptămâna viitoare. „Am primit mai multe sesizări de la cetăţeni, iar în ultimele săptămâni au avut loc anumite evenimente nefericite, printre care şi decesul tânărului bătut în Complexul Studenţesc. Nu mai putem aştepta foarte mult şi trebuie să luăm măsuri măcar în zonele în care se desfăşoară activităţi comerciale, în care sunt terase, pentru a diminua astfel de lucruri”, a explicat, astăzi, consilierul local PSD Alfred Simonis.

alfred simonis (2)

Vă reamintim că în anul 2012, printr-o hotărâre de consiliu local, s-a decis interzicerea comercializării şi consumului de băuturi alcoolice în perimetrul Complexului Studenţesc.


Doi ani mai târziu, reprezentanţii primăriei au propus modificarea acestei hotărâri, astfel că, în acest moment, băuturile alcoolice pot fi comercializate în campus, dar nu pot fi şi consumate. Alfred Simonis crede că modificarea a avut loc după ce Nicolae Robu şi Alin Popoviciu s-au împăcat.

„Alin Popoviciu are anumite localuri în complex, care funcţionau mai puţin bine. După ce s-au împăcat, în anul 2014, Nicolae Robu a venit cu o nouă iniţiativă de a permite comercializarea alcoolului în complex. Nu ştim care au fost motivele, dar putem să le intuim. Acum se poate comercializa alcool, dar nimeni nu ia berea de pe terasă şi merge în cămin, tot acolo o consumă. Vrem, din nou, interzicerea alcoolului în Complexul Studenţesc, astfel încât acesta să nu mai fie motiv pentru a se întâmpla tragedii în zona respectivă”, a afirmat liderul de grup al consilierilor locali PSD.

De asemenea, Alfred Simonis îi transmite primarului Nicolae Robu să înfiinţeze cât mai repede un post fix al Poliţiei Locale în Complexul Studenţesc. „Îl somez să o facă de astăzi. Când a avut de păzit ghivece cu flori, pasaje sau palmieri, peste noapte a putut să înfiinţeze astfel de posturi. Poate Nicolae Robu să dea şi acum dispoziţie”, a mai precizat Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.