Cum devin angajaţii Primăriei Timişoara competenţi sau incompetenţi în funcţie de şeful...

Cum devin angajaţii Primăriei Timişoara competenţi sau incompetenţi în funcţie de şeful administraţiei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile (4)

Consilierul personal al primarului Nicolae Robu, Marian Vasile, face orice e necesar pentru a-i ţine partea şefului său. Astfel, invitat la PRESSALERT LIVE, în această seară Vasile s-a contrazis de unul singur pe tema abilităţilor angajaţilor din Primăria Timişoara. Comentând despre nota internă emisă de primarul Robu, act prin care acuza angajaţii de indolenţă, Vasile a vorbit despre schimbarea organigramei şi despre şansa dată de primarul tuturor angajaţilor, care nu pot fi schimbaţi dacă sunt competenţi. Ulterior, i-a acuzat că în perioada administraţiei Ciuhandu au fost cei care au făcut proiecte proaste şi au îngreunat activitatea în mandatul lui Nicolae Robu.

În a doua parte a emisiunuii, vorbind despre proiectele preluate de primarul Robu de la administraţia Ciuhandu, Vasile a comentat că doar actualul edil a muncit pentru punerea în operă a unor realizări precum pasajul rutier subteran de la Michelangelo. „Haideţi să aruncăm un bolovan şi după aceea să te trezeşti cu toate problemele. Ştiţi ce înseamnă să schimbi soluţia tehincă în timpul derulării proiectului pentru că într-adevăr erau foarte mulţi care făceau documentaţii înainte, iar apoi administraţia Robu s-a trezit cu aceste documentaţii pe cap.


De multe ori e mai uşor să faci o documentaţie decât să implementezi un proiect. Cele 35 şi ceva de proiecte cu finanţare europeană vor fi finalizate în decembrie. Vom discuta atunci”, a spus Vasile.

În ceea ce priveşte povestea cu reabilitarea blocurilor din fonduri europene, proiect în care administraţia riscă să piardă zece milioane de euro din cauza unor probleme cu firma care a făcut proiectarea înainte ca primăria să aibă un contract semnat cu societatea liberalului Cristian Palade , Vasile s-a ferit să îşi acuze diret colegii de partid, adică pe viceprimarul Dan Diaconu şi pe primarul Nicolae Robu. „Anveloparea blocurilor nu e în competența mea. Ține de Direcția Tehnică. Ține de desfășurarea activității de către aparatul exeutiv. Într-adevăr, uneori ca și paranteză este necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. În cauza asta există o comisie tehnico-economică care aprobă indicatori tehnico-economici și care îi duce în plen. Nu pot să răspund pentru ceea ce fac alții”, a spus liberalul.

Marian Vasile nu a văzut nicio problemă cu contractele primite prin încredinţare directă de Dinu Instal, companie care aparţine liberalului Dumitru Dinulescu, partener de concedii al primarului Nicolae Robu. „Şi care e problema? (…) Unde e problema din moment ce e licitație publică? Nu are legătură o chestiune cu cealaltă chestiune. Dinu Instal ,și cred că iar mergem pe piste aiurea, e o firmă veche din anii 90 care a avut contracte pe bază de lucrări calitative”, a susţinut Vasile. Când i s-a atras atenţia că este vorba de lucrări prin încredinţare directă, consilierul lui Robu a susţinut că lucrările au fost de bună calitate pentru că nu a găsit probleme Curtea de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.