EXCLUSIV Fostul consilier prezidenţial al lui Băsescu, Adrian Rădulescu, cercetat penal după...

EXCLUSIV Fostul consilier prezidenţial al lui Băsescu, Adrian Rădulescu, cercetat penal după ce a dat ţeapă unui timişorean UPDATE 1 Reacția celui acuzat

1
DISTRIBUIȚI

adrian radulescu 1

Adrian Rădulescu, fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi secretar de stat în Ministerul Agriculturii, este cercetat penal alături de Mihai Lungu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi  Nicolae Teodoru după ce l-au păcălit pe un timişorean cu domiciliul în Germania. Medicul veterinar Nikolaus Dogariu a fost atras de Rădulescu şi ceilalţi doi să finanţeze, alături de alte persoane, un proiect care părea o afacere perfectă – construcţia unei ferme care să producă scroafe pentru reproducţie. După mai multe discuţii pe mail cu Lungu, medicul Dogariu a fost vizitat în Germania de acesta şi de Rădulescu. „Mi-au prezentat această fermă şi mi s-a părut o afacere sigură, profitabilă. Eu fiind în domeniu, am fost total entuziasmat de această idee. Ulterior, mi-au trimis un contract, dacă doresc să particip ca acţionar”, a povestit bărbatul.

În 08 septembrie 2006,  Dogariu Nikolaus a semnat un contract prin care împrumută S.C. Muntenia Cooperativ Agricola S.A. cu 40.000 de eurofiind impusa condiţia ca banii să fie folosiţi exclusiv pentru achiziţionarea de acţiuni la viitoarea firmă Genetica Suin S.A. În aceiaşi zi, se semnează actul constitutiv al noii societăţi pe acţiuni,  administrator unic fiind desemnat Teodoru Nicolae Eugen. Au mai fost atraşi şi alţii interesaţi să intre în afacerea cu scroafe, noua societate atrăgând 300.000 euro de la acţionari Ulterior, Dogariu este amăgit că se vor atrage fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului, numai că, în realitate, nu se întâmpla nimic.

„La un moment dat mi s-au părut că sunt doar poveşti.


Târziu, la o adunare generală a acţionarilor, în 2011, domnul Lungu a recunoscut că din 2007 o mare parte din fondul nostru a fost dirijat către o altă societate unde dânsul şi Adrian Rădulescu erau acţionari – Abator Muntean SA. Era vorba de 209.000 de euro. Această firmă nu avea nimic cu interesele Genetica Suin SA. Niciunul dintre acţionari nu a ştiut că Lungu a scos aceşti bani din societate fără aprobarea AGA”, a povestit Dogariu. Banii au fost folosiţi  ca şi garanţie pentru un contract încheiat între BCR şi Abator Muntean. Ulterior împrumutului, „suspectul Rădulescu Adrian a procedat la achitarea datoriilor S.C. Abator Muntean şi începerea demersurilor necesare pentru schimbarea formei juridice din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni”. Ulterior, Abator Muntean SA a fost băgată în insolvenţă.

În 2011, după ce a aflat că banii săi şi ai altor acţionari au ajuns în alta parte, Dogariu a facut plângere penala împotriva lui Rădulescu, Lungu si Teodoru, procurorii dând clasare după clasare şi dipunând neînceperea urmăririi penale. În luna august, Judecătoria sector 2 Bucureşti a desfiinţat două ordonanţe ale procurorilor şi a dispus trimiterea cauzei procurorului în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimaţii Lungu G. Mihai şi Rădulescu Adrian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 Cp. şi faţă de intimatul Teodoru Nicolae Eugen, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, prev. de art. 48 rap. la art. 244 alin. 1 Cp”, soluţia fiind definitivă. Deşi Rădulescu i-a transmis că îşi va vedea banii înapoi, timişoreanul nu a primit, la nouă ani de la semnarea actelor, niciun euro înapoi.

UPDATE 1 Adrian Rădulescu a negat, la Antena 3, orice legătură cu cazul. „S-a dat NUP de către procuror, iar acum a făcut contestaţie la acel NUP. Nu ştiu de ce a făcut reclamaţie şi pentru mine, pentru că nu am vorbit niciodată cu el”, a declarat Rădulescu. Ulterior, acesta a recunoscut că semnătura sa a apărut pe documentul de împrumut și și-a adus aminte că a fost în Germania, după ce anterior a negat vehement că ar fi fost în vizită la Nikolaus Dogariu. „Am discutat la telefon rugându-mă să intervin să i se dea banii înapoi”, a mai precizat fostul consilier al lui Băsescu.

sursa foto Jurnalul.ro

1 COMENTARIU

  1. Oare acest domn a facut afaceri si pe la BECICHEREC cu agronomul de acolo? Cam cata mita a luat? Mai stie / ? O domle ca mare spertar mai esti…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.