Gheorghe Ciuhandu, din nou la DNA: „Nu am venit să exprim regrete”...

Gheorghe Ciuhandu, din nou la DNA: „Nu am venit să exprim regrete” UPDATE 2 Secretarul Cojocari a venit la audieri

1
DISTRIBUIȚI

IMG_0536

Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a venit, la 9,45, din nou la sediul DNA Timişoara pentru a fi audiat în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Politehnica a lui Marian Iancu. Luni, acesta a fost sub acuzare alături de secretarul instituţiei, Ioan Cojocari şi de consilierul juridic Delia Dumitru, pentru abuz în serviciu, aceştia fiind acuzaţi de faptul că prin”acordarea unor sume de bani în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011 din bugetul local al municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C.


POLITEHNICA TIMIȘOARA S.A. (fostă S.C. FOTBAL CLUB TIMIȘOARA S.A., fostă S.C. POLITEHNICA 1921 ȘTIINȚA TIMIȘOARA & INVEST S.A.), sume acordate cu încălcarea principiului oportunității ce guvernează derularea și funcționarea activităților circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul S.C. POLITEHNICA 1921 ȘTIINȚA TIMIȘOARA & INVEST S.A., finanțarea fiind astfel ilegală”. Procurorii au pus sechestru pe vila lui CIuhandu şi pe conturile lui Cojocari.

Gheorghe Ciuhandu a declarat la intrarea la audieri „Este prima oară când mă duc cu avocatul. Nu ştiu ce o să le spun. Ce mă întreabă. Nu am ce să regret. Nu am venit să exprim regrete, am venit să văd dosarul”. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Fostul primar a părăsit sediul DNA Timișoara puțin după ora 12.00, fără să facă alte declarații.

UPDATE 2 Secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a ajuns și el la sediul DNA, la ora 13.00, pentru a fi audiat în același dosar.

1 COMENTARIU

  1. Avand in vedere considerentele Curtii de Apel exprimate cu privire la finatarea societatii lui Inacu, cred ca solutionarea acestui dosar penal devine o formalitate. Cu toate acestea, dat fiind prerogativele acordate prin lege secretarului unitatii administrativ teritoriale in sensul controlului de laglitate a actelor emise de autoritatile publice (consilii locale si primari) vina ceea mai mare o poarta tov Cojocari care din motive stiute numai de el (poate ca o recompensa pt legitimarea ginerului la fosta poli lui iancu cu un salariu de vre 50000 ) a dat gir de legalitate acestei finanatrai.
    Din aceasta persepctiva Ciuhandu nu prea pare sa aiba vreo vina, ci mai degraba pare o victima a secretarului.
    E interesant de urmarit in continuare acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.