HAOS în campusul universitar din Timişoara: mii de studenţi stau la coadă,...

HAOS în campusul universitar din Timişoara: mii de studenţi stau la coadă, printre utilaje, pentru a se caza în cămine. Ce se întâmplă în Complex FOTO

1
DISTRIBUIȚI

complexul studentesc cazare

Mii de studenţi, în special „boboci”, au luat cu asalt, în această dimineaţă, căminele universităţilor din Timişoara, aflate în Complex. Asta pentru că, începând de astăzi, studenţii se pot caza în căminele Universităţii de Vest şi ale Universităţii Politehnica, însă doar în anumite intervale orare. La fel ca în anii precedenţi, tinerii însoţiţi de părinţi au fost nevoiţi să stea la cozi infernale, ore în şir, pentru a se caza.

Mai mult decât atât, studenţii au avut parte şi de o surpriză neplăcută. Asta pentru că au fost nevoiţi să aştepte în Complexul Studenţesc printre utilaje şi muncitori, care lucrează de zori la asfaltarea aleilor din campus. Se pare că reprezentanţii Primăriei Timişoara nu au avut timp pe perioada verii să aducă mai multe „îmbunătăţiri acestei părţi extrem de importante a oraşului nostru”, aşa cum spunea primarul Nicolae Robu. Astfel, la început de an universitar, Complexul Studenţesc din Timişoara este în plin şantier.

20150924_091020

„Sunt din Arad şi am venit cu fata să o cazez, este în primul an la facultate, la Arhitectură, la Universitatea Politehnica.


Suntem de la ora 08.00 aici şi încă nu a reuşit să se cazeze. Are numărul 169, merge greu, doar cinci studenţi în jumătate de oră se pot caza, deci mai avem de stat”, ne-a spus Ştefan, tatăl unei studente. Cei mai norocoşi au reuşit să se cazeze în jurul orei 09.00. Astfel, încărcaţi cu bagaje, perne, plapumă sau cuptor cu microunde au intrat în cămine pentru a-şi pregăti locul în cameră.

Aproximativ 13.000 de locuri sunt disponibile în căminele studenţeşti ale celor patru universităţi de stat din Timişoara. Studenţii plătesc o taxă lunară de cămin ce variază între 75 lei şi 335 lei, în funcţie de condiţiile de care au parte sau numărul de paturi din camere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.