„Înmormântare“ pe scena muzicală timişoreană: trupa Persona nu mai există!

„Înmormântare“ pe scena muzicală timişoreană: trupa Persona nu mai există!

1
DISTRIBUIȚI

persona 103Fanii formaţiei timişorene Persona au parte de o veste cât se poate de tristă: trupa a decis să –şi încheie activitatea. „Mulţumim pentru toată dragostea şi suportul pe care ni l-aţi acordat, a fost o călătorie minunată. Persona nu mai există. Salutări şi urmăriţi-vă visele, oricare ar fi acestea“, este mesajul pe care membrii trupei l-au postat pe pagina oficială Persona. Fostul solist al formaţiei Gabriel Cherlia (Gaben), nu a vrut să divulge motivele care au dus la această decizie. „Mi-e cam greu acum, aşa de înmormântare. Vom mai avea o piesă nouă care o să fie gata cândva. Momentan nu pot să declar altceva, doar că Persona nu mai există“, spune el. Timişorenii de la Persona au luat naştere în anul 2003 iar numele trupei a fost inspirat din filmul omonim a lui Ingmar Bergman. Primele demouri (Home in the Arms şi Computer Breakdown, respectiv Ride on Love Street şi Momentary Lack of Passion) au fost înregistrate la mijlocul anilor 2000, fiind difuzate la radiourile locale.


Urmarea firească a lor a fost înregistrarea albumului Suburbia Afterlife, scos de labelul german EMG Records. Albumul a fost înregistrat în Timişoara şi masterizat în Germania de Sven Bonse, sound-tehnicianul celor de la Reamonn.

Primul single Head on the Door a fost difuzat în heavy rotation de radiourile nationale şi a intrat pe locul 1 în Topshow la Radio Guerrilla. Pe lângă un număr mare de concerte în cluburile româneşti, Persona a cântat la principalele festivaluri din Romania (Stuffstock, Bestfest, Peninsula, Under London, Rock la Mureş, Peninsula), împărţind scena cu trupe ca dEUS, The Charlatans, Ting Tings, Santana, Robots in Disguise, Trash Fashion, The Swan Bride (SK) sau Amber Smith (HU). În afara ţării, Persona a concertat în Ungaria în Debrecen, precum şi în celebrul club A38 din Budapesta, respectiv în Germania în Brunswick (Firefield Festival), Gelnhausen şi Berlin. În 2011, primul videoclip oficial a fost filmat la piesa Momentary Lack of Passion (filmat şi produs de Flavius Băican). Începând cu 2012, sunt compuse noi piese, trupa filmând şi două noi videoclipuri la piesele Ghosts are Dancing (regizat de Andreea Dincă, produs de DoiFilm) şi Not Lost without You (regizat de Frăţiman M, editare şi post-producţie de George Hora – Studio 66). Muzica trupei a fost una de influenţă britanică, însă nu poate fi strict încadrată într-un gen anume – backgroundul şi influenţele muzicale ale membrilor trupei, rafinate de experienţa şi maturitatea artistică, se împletesc şi definesc genul Persona. Printre ultimele concerte susţinute de formaţia timişoreană s-au numărat cele susţinute în clubul Amplificat şi la Grădina De Vară Capitol, în cadrul Festivalului Artelor Timişorene.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.