Înscrieri la cursuri gratuite de competențe antreprenoriale. Ce pot învăța doritorii și...

Înscrieri la cursuri gratuite de competențe antreprenoriale. Ce pot învăța doritorii și când are loc următorul târg de joburi pentru șomeri

0
DISTRIBUIȚI

ruralnet curs conferinta (2)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face, în perioada 21 – 25 septembrie, înscrieri la ultimele serii de cursuri gratuite pentru persoanele din mediul rural, în cadrul proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră și consultanță non-agricolă”.

Este vorba de cursuri de competențe antreprenoriale, destinate celor care doresc să inițieze o afacere pe cont propriu (plan de afacere, surse de finanțare etc.) și cursuri de competențe IT, de inițiere în folosirea calculatorului, pentru cei care doresc să deprindă competențe de utilizare a tehnicii de calcul sau să-și dezvolte competențele de comunicare și operare modernă a informațiilor. La cursuri se pot înscrie șomeri de diferite vârste, persoane ocupate în agricultura de subzistență, angajați în orașe dar cu domiciliul în mediul rural, persoane inactive cu studii medii și diplomă de bacalaureat.

Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări iar certificatele de absolvire au recunoaștere națională și internațională. Pentru participanții care domiciliază la o distanță mai mare de 50 de kilometri de Timișoara se asigură cazare și toți cursanții beneficiază de o masă pe zi.


Absolvenții cursurilor vor fi invitați la târgurile de locuri de muncă, vor beneficia de sprijin pentru angajare din partea CCIAT la firmele cu care aceasta a inițiat discuții și primesc gratuit consiliere privind orientarea în carieră. Cursurile vor avea loc în lunile octombrie și noiembrie ale acestui an.

targ de job-uri

Cea de-a doua ediție a târgului de joburi pentru șomeri organizat în cadrul proiectului de reinserție a persoanelor din județul Timiș prin formare și acompaniere socio-profesională se desfășoară în perioada 22-24 septembrie, între orele 10.00 – 14.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT. Târgul este destinat șomerilor, inclusiv celor de lungă durată, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și persoanelor inactive care au participat la programele de formare profesională din cadrul proiectului. Acesta vizează creșterea șanselor de integrare sau de reintegrare pe piața muncii pentru 500 de persoane din Regiunea Vest iar firmele își vor prezenta oferta de locuri de muncă vacante și cerințele posturilor care pot fi ocupate.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.