Mai buni ca ”lupii”. ACS Poli avansează în sferturile Cupei Ligii după...

Mai buni ca ”lupii”. ACS Poli avansează în sferturile Cupei Ligii după o victorie ”scurtă” cu Petrolul

0
DISTRIBUIȚI

DSCF8995

Elevii lui Florin Marin au obținut o victorie importantă pentru moral înaintea duelului cu Steaua din campionat. A fost 1-0 cu Petrolul în optimile de finală ale Cupei Ligii, competiție în care bănățenii au debutat. Singurul gol al jocului a fost marcat de golgheterul echipei, Robert Elek, în repriza secundă.

ACS Poli a început jocul din noua competiție cu doar două modificări față de ultimul 11 folosit în campionat. Semn că Florin Marin își respecta cuvântul și timișorenii vizează cu adevărat sferturile. Aproximativ două mii de spectatori au fost pe ”Dan Păltinișanu”, stadion animat doar de un mic grup la peluza sud, în timp ce ”lupii” au avut doar o mână de fani în Banat miercurea seara.

Mai periculoși în prima parte au fost prahovenii. În minutul 17 Llorente greșește iar Peteleu pătrunde în careu dar Kirschstein iese în întâmpinare și respinge în corner. Timișorenii nu au fost absenți din joc și au avut câteva faze de poartă. În minutul 34 Belu a trimis cu stângul din interiorul careului, însă balonul a trecut peste țintă.


În timp ce pe finalul reprizei Laurențiu Marinescu a șutat puternic din afara careului, dar neamțul din poarta bănățenilor a deturnat balonul deviat în corner.

Partida s-a animat mai mult în partea secundă. Bărbuț a avut o șansă mare în minutul 57, a preluat lângă Pecanha dar în loc să ia o decizie rapid mingea i-a fost sustrasă de goalkeeperul brazilian. Peste trei minute Benga a reluat periculos cu capul, doar în aut. Minutul 67 avea să aducă golul mult așteptat de public. Mingea cade la Hernandez, care preia și trimite în cros din marginea careului mic pentru ca la finalizare să apară decisiv golgheterul Robert Elek. Atacantul timișorenilor a marcat din nou din apropierea porții pentru 1-0 la o fază contestată ușor de oaspeți pe motiv de ofsaid. La reluare ploieștenii au trecut din nou în atac, au mutat cu Toto Tamuz, dar fără inspirație. Mai mult, în minutul 76 Elek e contrat de Genev în marginea careului dar tot el vede un ”galben” pentru simulare. Până la urmă echipa lui ”domnul Flocea” a știut să conserve rezultatul fără a se baricada. ”Lupii galbeni”, în ciuda unei faze periculoase executate de Ropotan în ultimul minute de prelungiri, au părut mai degrabă incomodați că trebuie să ia parte la o competiție suplimentară.

ACS Poli obține a doua victorie din două cu Florin Marin la cârmă și avansează în sferturile Cupei Ligii. Dar mai întâi, timișorenii se mobilizează de duelul de duminică seara cu Steaua.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Luchin (cpt.), Cânu, D. Popescu – Sarmov, F. Llorente – Bărbuț, Goga (63′ Curtean), Zicu (58′ Hernandez) – Elek (90′ Artean). Antrenor: Florin Marin.

Petrolul Ploiești: Pecanha – Beța, Benga, Genev (84′ Bucșă), Faug Porret – L. Marinescu (cpt.), Ropotan –Peteleu (86′ Lemnaru), Zoubir, D. Varga (77′ Tamuz) – Moussa. Antrenor: Eusebiu Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.