O zi de distracție la Muzeul Satului din Timișoara, pentru iubitorii de...

O zi de distracție la Muzeul Satului din Timișoara, pentru iubitorii de muzică populară. Cine participă la Ruga Bănățeană

0
DISTRIBUIȚI

ruga banateana

Muzeul Satului Bănățean găzduiește sâmbătă, 5 septembrie, nu mai puțin de trei evenimente legate de viața satului românesc.

În cadrul Rugii Bănățene care va avea loc în această zi la muzeu, se va desfășura un spectacol folcloric susținut de asociația culturală „Vatra Banatului” din Timișoara, sub conducerea maestrului Florin Pascu, alături de care vor fi prezenți soliștii vocali Zorica Savu, Adi Bihoi, Cristina Tăcină, Ion Luca Jurjescu, Liliana Samson, Larissa Morariu, Florin Bândariu, Simona Hriror, Iustina Șpan, Carmen Bucovicean și Ana Jurj.

La ora 12.00 va avea loc vernisajul expoziției „Viticultura în Banat”, realizată cu sprijinul Cramelor Recaș și în aceeași zi se desfășoară Festivalul Condeierilor Plugari, cu o masă rotundă pe tema creatorilor populari.


Vor participa creatori populari din întreaga țară precum și cei din Banatul istoric, zonele etnografice fiind marcate prin costumele populare. Duminică, festivitatea va continua la Sânnicolau Mare, unde, după slujba religioasă și întâlnirea cu fiii satului, va avea loc o șezătoare populară și un concurs de costume populare. Ziua se va încheia cu un spectacol etnofolcloric la care se vor înmâna premii și diplome. Participă soliștii vocali Maria Tudor, Ion Bosioc, V. Tipa și Marius Matei, invitat special va fi Mihael Cetean din localitatea Petrești, județul Alba iar din program nu vor lipsi momentele vesele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.