Partidul lui Macovei va lupta pentru scaunul primarului Nicolae Robu. Ce spune...

Partidul lui Macovei va lupta pentru scaunul primarului Nicolae Robu. Ce spune preşedintele organizaţiei despre punctele slabe ale edilului

0
DISTRIBUIȚI

robu la birou

Doar câteva luni ne mai despart de alegerile locale din anul 2016, iar miza în Timişoara este cel puţin una uriaşă. Partide mici precum PMP sau mari, precum PSD, au intrat deja în febra planificării şi vor să îşi aleagă oameni care au şanse reale de a lupta pentru scaunul deţinut momentan de primarul liberal Nicolae Robu.
Nici partidele noi nu sunt scutite de febra ambiţiilor măreţe astfel că filiala de Timiş a M10 a anunţat astăzi prin preşedintele interimar Ada Cean, că declară deschisă lupta pentru Primăria Timişoara.

Deşi momentan formaţiunea numără circa 50 de membri, Cean susţine că „suntem în procesul de a contura profilul candidatului pentru Primăria Timișoara şi pentru Primăria Lugoj.


Încurajăm membrii să îşi găsească reprezentanţi. Dorim să participăm mai ales în consiliile locale şi în consiliile județene”. Întrebată dacă vechii politicieni precum liberalul Nicolae Robu, pesedistul Sorin Grindeanu sau uneperistul Ion Răducanu au vreo şansă să facă parte din M10, preşedintele formaţiunii din Timiş a spus că este ilegal să interzici unui om care a făcut politică să se înscrie în alt partid. Problema și trierea, dacă se pune problema de traseism, se pune la accederea pe funcții. Se va ţine cont de conduită. Dacă îndeplinesc condițiile legale, dacă nu sunt condamnaţi, dacă nu au făcut parte din sistemul de conducere PC pot veni, dar nu știu dacă ar putea fi acceptaţi ca şi candidaţi”. Şi pentru că atunci când vine vorba de luptă punctele slabe ale adversarului sunt obligatoriu de exploatat, Cean susţine că primarul Robu are mai multe scăpări. „Nu negăm că a făcut și lucruri bune pentru oraș, dar să folosești tăierile de panglicei în scop personal poate că nu este cel mai bun lucru pentru orașul acesta. Considerăm că domnul primar ar trebui să fie mult mai implicat și să se consulte cu cetățenii în ceea ce doresc vizavi de anumite lucrări. Considerăm că punctul slab al primarului Robu este că nu este atent la ceea ce vor cetățenii orașului pe care trebuie să îl reprezinte” a completat Cean.

Deşi un partid relativ noi şi mic M10 Timiş se bucură de suportul unor oameni reputaţi pe plan local precum profesorii univesitari Marcel Tolcea şi Daniel Vighi, dar şi fondatprul Gărâna Jazz Festival, Marius Giura, care fac parte din comisia de integritate a formaţiunii în calitate de membri ai societăţii civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.