Regizorul Ion Ardeal Ieremia despre primarul Nicolae Robu: „Are un început de...

Regizorul Ion Ardeal Ieremia despre primarul Nicolae Robu: „Are un început de megalomanie”. Ce simptome de „democrație chinezească” a detectat VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

ion ardeal ieremia (3)

Revenit în studioul HDV la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ion Ardeal Ieremia nu l-a menajat pe primarul Nicolae Robu. Regizorul de la Teatrul Național Timișoara consideră că modul în care comunică și acționează edilul-șef nu au nimic în comun cu democrația sau liberalismul.

Ion Ardeal Ieremia a criticat vehement „modul ales de Nicolae Robu să-și legitimeze democrația”, pornind de la exemplul interzicerii bicicliștilor în centrul orașului. Regizorul a concluzionat că „democrația moare în Timișoara”.

„Sunt persoane care de la cioplit piatra, de doi ani, ajung să gândească ca în Epoca de Piatră. Și pe acest domn l-am votat. Mi s-a spus că e un bun gospodar. Că uite ce a făcut la UPT… Cred că la politicieni cameleonismul e o calitate. Și la actori”, a mai spus Ion Ardeal Ieremia la PRESSALERT LIVE.

Regizorul piesei de teatru „Proștii sub clar de lună” a vorbit și despre episodul în urma căruia a fost interzis pe Facebook-ul primarului: „E adevărat că am făcut un comentariu când a inițiat votul pe Facebook, îi scriam, reaminteam, și acesta nu a fost șters inițial, că dumnealui, ca primar, are un contract de management al vieții noastre cotidiene, de ce această perioadă din viață ne este îngreunată de cel votat. De ce exclude o minoritate, de ce respinge ce nu înțelege, probabil odată cu înaintarea în vârstă, simt asta și pe pielea mea.


Respingi ce nu înțelegi. Întâmplător eram pe pagină și spune stop vot! Am spus, domnule arbitru intrați în joc? … am așteptat… am mai scris: Așa ați ales-o și pe doamna Gorghiu? Și m-a șters. S-a ales praful și pulberea de liberalismul românesc. (…) Nicolae Robu are un început de megalomanie”. Regizorul a susţinut că „domnul primar nu este şeful timişorenilor, nu e şeful cetăţenilor din oraşul unde e primar. Doamne iartă-mă”. „Practică o democrație chinezescă! ”, a acuzat Ion Ardeal Ieremia după ce a constatat că sondajul legat de biciclişti a fost oprit în momentul în care părerile contra s-au apropiat de numărul celor care erau de acord cu interzicerea vehiculelor cu două roţi în centru.

„Încă o dovadă de democrație chinezească. Acest metrou e un fel de Bulevardul Victoria Socialismului… Îl înțeleg, fiecare vrea să lase o urmă pe pământul acesta. E mare grădina Domnului și îi iubește pe toți. El (Nicolae Robu, n.a.) nu ne iubește pe toți, cu siguranță nu”, a precizat regizorul despre binecunoscuta obsesie a primarului Nicolae Robu.

Ion Ardeal Ieremia e nemulțumit și de alte aspecte ale calității vieții în Timișoara. „Nu-și respectă cetățenii, gropile sunt o grămadă. Înțeleg, sunt multe lucruri care când vor fi gata vor fi minunate… Eu ca cetățean voi avea două puncte la alegeri, salubritatea și bicicliștii. Și datorită șantierelor salubritatea orașului e groaznică”, a adăugat acesta.

Ieremia a comentat și reacția edilului-șef, care a cerut polițiștilor locali să nu tolereze acţiuni ca şi cea a tânărului care și-a cerut soția de nevastă printr-un banner atârnat pe balconul Operei. „În legătură cu bannerul, mie nu-mi place, că e puțin așa… mai exhibiționist. Domnului Robu probabil i-a fost frică să nu se deschidă balconul și să i se ceară prin mesaj: Domnule Robu nu vrei să fii soția mea!, semnat DNA”, a concluzionat Ion Ardeal Ieremia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.