Proiect îndrăzneţ. Centru pentru victimele traficului de persoane unic în România, la...

Proiect îndrăzneţ. Centru pentru victimele traficului de persoane unic în România, la Timişoara. Ce tinere sunt cel mai vulnerabile

0
DISTRIBUIȚI

traficupers

O asociaţie care oferă suport şi asistenţă de specialitate victimelor abuzurilor vrea să iniţieze la Timişoara un proiect inedit, unic în România. Este vorba despre centrul Butterfly, în cadrul căruia victimele traficului de persoane ar putea primi sprijin pentru a se reintegra în societate, şi nu numai.

Ideea aparţine Asociaţiei WorldTeach, care vrea să construiască acest centru cu bani donaţi în special de americani. „Centrul Butterfly se doreşte a fi un model de bune practici, vrem să demonstrăm că România poate da un semnal pozitiv privind combaterea traficului de persoane. Un român a donat terenul pe care centrul va fi construit, care se află foarte aproape de Timişoara. Centrul va putea găzdui 40 de persoane care au fost traficate. Aici va funcţiona o clinică, vom avea săli de curs, beneficiarii vor învăţa meserii noi pentru a se putea reintegra în societate, vom avea diferite programe de terapie.


Vom avea şi o zonă în care victima va fi pregătită pentru un proces prin care cei care au traficat-o pot fi condamnaţi”, a explicat Beniamin lup, preşedintele Asociaţiei WorldTeach.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, în general, persoanele care ajung să fie traficate nu beneficiază de admiraţie din partea familiei. „Traficantul îi spune de trei ori unei tinere că este superbă, îi face ochi dulci şi s-a dus cu ea. Apoi, unele fete pur şi simplu ajung să se îndrăgostească de traficanţi, vorbim de metoda loverboy. În momentul în care ajung să fie traficate, acestea sunt ameninţate, traficanţii le spun că ştiu unde locuieşte familia, iar dacă se opun, cineva drag moare”, a mai precizat Beniamin Lup.

Anul trecut, în România au fost identificate 757 de victime ale traficului de persoane, majoritatea cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Cutremurător este faptul că 64 % din persoanele traficate au fost racolate sau exploatate de către o persoană cunoscută, un prieten, o rudă sau un membru al familiei. Un procent de 25 % dintre victime au fost exploatate prin muncă forţată, iar 66 % au fost exploatate sexual. 38 % dintre victime sunt copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.