Refugiaţii care ajung în România pot să plece la muncă în vestul...

Refugiaţii care ajung în România pot să plece la muncă în vestul Europei. Cum este posibil

0
DISTRIBUIȚI

migranti refugiati roszke ungaria serbia granita (2)

România ar urma să primească mii de refugiaţi, conform cifrelor propuse de Comisia Europeană. Totuşi, chiar dacă imigranţii vor ajunge în România, aceştia pot pleca să muncească în ţări din vestul Europei destul de uşor.


Marcel Miclău, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, a explicat, astăzi, cum este posibil acest lucru.

„Le putem oferi refugiaţilor cursuri de calificare, pentru că dacă vor veni aici, vor fi în căutarea unui loc de muncă şi au nevoie de anumite competenţe pentru ca să poată fi angajaţi. Este, totuşi, o problemă pentru că unii dintre ei, chiar dacă au pregătire de specialitate, cel mai probabil nu şi-au luat actele cu ei sau poate că le-au fost arse în bombardamente, pentru că vorbim de o zonă de conflict”, a explicat Marcel Miclău.

Potrivit şefului AJOFM Timiş, în evidenţele instituţiei sunt mai puţin de o sută de persoane care provin din state non-UE, cu permise de muncă sau rezidenţă permanentă. Marcel Miclău spune că a observat un lucru foarte interesant. „Sunt persoane care obţin permisul de muncă, se angajează la un angajator din Timiş şi apoi pleacă în Germania. Pe ei îi interesează un singur lucru, să ajungă pe piaţa muncii. Refugiaţii care obţin rezidenţa permanentă în România pot pleca să lucreze şi în alte ţări din Uniunea Europeană. Cei cu rezidenţă permanentă au aceleaşi drepturi ca şi românii”, a mai precizat directorul AJOFM Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.