Regizorul Ion Ardeal Ieremia a criticat la PRESSALERT LIVE măsura interzicerii bicicliștilor...

Regizorul Ion Ardeal Ieremia a criticat la PRESSALERT LIVE măsura interzicerii bicicliștilor în centrul Timișoarei. Ce îi încurajează pe cetățeni să facă VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

ion ardeal ieremia (2)

Decizia de a interzice bicicliștii în zonele centrale ale orașului nu rămâne fără ecou nici printre personalitățile din lumea culturală. Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, regizorul Ion Ardeal Ieremia a criticat dur măsurile autorităților locale, pe care le consideră abuzive.

Amator al mișcării pe două roți la rândul său, Ion Ardeal Ieremia s-a arătat contrariat de deciziile administrației locale. „Mi-e frică să mai o scot din garaj pentru că poate pic într-o groapă, au apărut o grămadă mai noi. Ar fi bine să putem avea grijă unii de alții, nu să lucrăm unii împotriva celorlalți… Mă interesează mai multe lucruri. Eu lucrez în centru, nu am șofer să nu-mi pese unde parchează. Nu scot mașina de moft, șase sute de metri, mi se ia acest drept să merg cu bicicleta… Interzicerea accesului în centrul urban a fost negociat pe niște argumente extrem de false. Cei care îl susțin spun că cei care vor să se plimbe să ocolească centrul, dar dacă eu vreau să ajung chiar în centru? Pe aceeași logică eu pot mâine dacă ajung primar să interzic pietonii în centru”, a declarat Ion Ardeal Ieremia la PRESSALERT LIVE.

„În modul de acțiune al Poliției Locale se vede cel mai bine fața administrației.


Amenzi incredibile date pentru mersul cu bicicleta pe trecerea de pietoni. Sunt și șoferi care merg cu 200 de km și nu se interzic mașinile. Îi respect pe cetățenii care se tem de biciclete. Nu eu trebuie să le garantez siguranța, trebuie să fie Poliția Locală, să-și facă treaba, la fel cum e Poliția Națională. Vor găsi mijloacele”, a mai spus regizorul de la Teatrul Național Timișoara.

Acesta îi încurajează pe timișoreni să meargă în număr mare la protestul de vineri: „Domnul Robu are niște bube mai vechi. Trebuie la un moment dat probabil … Pe vremea aia aveam voie cu bicicleta. Bubele alea au o alifie numită democrație, ori nu s-a dat cu ea ori… Și lanțul se dă cu alifie, altfel ruginește. Mă duc la protest, să plimb bicicleta așa cum prevede legea, pe lângă ea, pornesc farurile. Se anunță 5-600, nu știu dacă vor fi atâția, dacă sunt singur – mă plimb singur”. Bicicliștii nemulțumiți de decizia autorităților locale și-au dat întâlnire vineri, la ora 18.30 în fața Catedralei.

„Printre cei care și-au anunțat prezența, teribiliști cârcotași, care nu sunt buni de nimic la locul de muncă, se numără prof. univ. de fizică, doi baritoni, 5-6 actori, un patron al importante firme de loisir. Mergem pe Corso, în fața Catedralei…”, a mai spus regizorul, cu referire la câteva puncte din lista caracteristicilor „biciclistului rău”, redactată de primar.

Despre lupta Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, Ion Ardeal Ieremia a spus că e încrezător în șansele urbei de pe Bega. „Avem șanse… Merită să lupți chiar dacă nu câștigi. Să le dai și oamenilor prezumția de artă. Să știe polițiștii locali, precum în cazul olandezilor din piață că: stai mă puțin, asta e artă!, nu să-i zboare”, a mai spus Ion Ardeal Ieremia.

1 COMENTARIU

  1. Nea Ieremia a cam dat cu oistea in gard … „pe logica lui”.
    Zice ca „Cei care îl susțin spun că cei care vor să se plimbe să ocolească centrul, dar dacă eu vreau să ajung chiar în centru?”
    Daca n-a priceput incerc sa-i explic „babeste” – zona centrala care face obiectul discutiei este zona pietonala (adica doar pentru pietoni) … deci daca vrei sa ajungi „chiar in cenru” singura varianta este sa o faci ca simplu pieton.
    Altfel … aplicind aceasi logica bazata pe „daca eu vreau să ajung chiar în centru” as putea emite si eu pretentia de a fi lasat sa intru acolo cu tractoru’ ca doar „vreau să ajung chiar în centru” … si nu cred ca lu’ nea Ieremia i-ar face placere mergind ca simplu pieton sa dea nas in nas cu tractoru meu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.