Robu a anunţat la deschiderea Bega Bulevard lansarea fântânilor cu „spectacole rarisime...

Robu a anunţat la deschiderea Bega Bulevard lansarea fântânilor cu „spectacole rarisime de muzică, jocuri de apă şi lumini în sincron”

1
DISTRIBUIȚI

IMG_7142

Festivalul Bega Bulevard şi-a deschis porţile, în această seară, între Podul Tinereţii şi Podul Traian, la acţiune fiind aşteptaţi să participe timişoreni de toate vârstele. Evenimentul este organizat de Primăria Timişoara, astfel că nu a lipsit de la deschiderea oficială a acţiunii, care a avut loc în jurul orei 18.00, Nicolae Robu. Primarul Timişoarei a avut parte de o imagine dezolantă, asta pentru că în stânga pontonului pe care s-a aşezat alături de Titu Bojin a putut observa mai multe sticle de plastic adunate sub un alt mic ponton. „Priviţi ce este acolo, chiar nu puteau să cureţe înainte”, s-a plâns o timişoreancă.

Totuşi, Nicolae Robu în discursul său din deschiderea Festivalului Bega Bulevard a lăudat modul în care arată malurile Begăi, care au fost reabilitate în cadrul unui proiect european. „Vă promiteam anul trecut că la ediţia de anul acesta malurile Begăi vor arăta excelent, plimbându-vă în cele mai bune condiţii. Iată că şi această promisiune a fost respectată. În cadrul acestui proiect mai avem de făcut inclusiv finalizarea staţiilor de vaporetto, nouă la număr, şi inclusiv achiziţia celor şapte ambarcaţiuni vaporetto din veniturile primăriei”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a ţinut să vorbească în discursul său şi despre pasajul Michelangelo.


„Vom face tot ce am asumat, oricât ar fi de greu, aşa cum am făcut şi în cazul pasajului Michelangelo, şi vom ridica oraşul nostru drag la standardul pe care el şi noi, locuitorii lui, îl merităm”, a mai povestit Nicolae Robu. Edilul-şef a anunţat că la anul nu doar că ne vom plimba cu vaporetto pe Bega, dar şi că timişorenii vor putea admira fântâna cu lumini şi muzică de două milioane de euro. „La anul vom avea în această zonă un minunat sistem de fântâni muzicale unic prin faptul că el va fi pe o apă curgătoare, sistem care ne va delecta cu spectacole rarisime de muzică, jocuri de apă şi lumini în sincron. Totul fără afectarea navigabilităţii canalului şi fără afectarea practicării pe el a sporturilor nautice”, a conchis primarul Robu.

A urmat la microfon Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care i-a încurajat pe timişoreni să participe şi la Ruga Bănăţeană, eveniment care are loc, sâmbătă şi duminică, la Muzeul Satului Bănăţean de la Pădurea Verde.

Discursurile oficialităţilor au fost urmate de o defilare de ambarcaţiuni pe Bega, pe muzică de fanfară. În jurul orei 21.30, timişorenii au parte şi de un spectacol cu foc. Festivalul Bega Bulevard are loc în perioada 4 – 6 septembrie, punctul culminant al evenimentului este Cursa Răţuştelor, care se desfăşoară duminică, de la ora 17.00. Programul complet al Festivalului Bega Bulevard este disponibil AICI!

20150904_184217

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.