Ce au făcut timișorenii din echipa națională în meciul de debut la...

Ce au făcut timișorenii din echipa națională în meciul de debut la Cupa Mondială de Rugby din Anglia. GALERIE FOTO marca Adrian Pîclișan

0
DISTRIBUIȚI

FRANTA ROMANIA08_resize

România a debutat la Rugby World Cup 2015 cu un eșec oarecum previzibil în Grupa D. ”Stejarii” au încercat să reziste puternicei echipe a Franței, dar au cedat treptat. Scorul final a fost până la urmă 38-11 (17-6) pentru ”Cocoșii galici”.

Plecată cu șansa a doua pe ”The Stadium, Queen Elizabeth Park”, România a reușit să ofere o rezistență dârză în prima parte a jocului de debut cu Franța. Timișoara a fost reprezentată bine în primul meci al ”stejarilor” la Rugby World Cup. Popârlan, Lemnaru și Kinikinilau au fost titulari. Iar ceilalți trei oameni din Banat prezenți pe bancă au intrat pe parcurs, e vorba de Calafeteanu, Burcea și Rădoi.

”Cocoșii” au deschis scorul dintr-o penalitate prin Morgan Parra în minutul 8. ”Stejarii” au rezistat apoi cu brio și, mai mult, au reușit o egalare ce părea nesperată la mijlocul reprizei, când Florin Vlaicu a făcut 3-3 tot dintr-o penalitate. Barajul românesc a cedat însă peste alte zece minute, pe inferioritate după galbenul văzut de Paulică Ion. Guitoune a marcat un eseu transformat apoi de același Parra pentru 10-3. Imediat, Nyanga și Parra au repetat ”figura” și munca ”stejarilor” a fost stricată. La 17-3 însă Vlaicu a mai oferit o replică dintr-o nouă lovitură de pedeapsă și a stabilit scorul la pauză.

Eseu de onoare

Jucătorii lui Lynn Howells au apărat din nou cu brio mai bine de 25 de minute buturile la scorul de 17-6. Guitoune însă, cu un eseu la limită, la care s-a cerut arbitraj video, a reușit să-i distanțeze pe ”cocoși” și, la fel ca în prima parte, a mai urmat o culcare rapidă a balonului în terenul de țintă românesc. De această dată realizator a fost Fofana și scorul căpăta proporții. 31-6 prin Kockott de această dată, francezii reușind să transforme din toate pozițiile. După obținerea punctului bonus de către ”cocoși” România a reușit să mai iasă din ”chingi” și să înscrie primul ei eseu la Cupa Mondială 2015. La o fază la care a contribuit și Andrei Rădoi de la Timișoara Saracens, nou intratul Ursache a fost creditat cu eseul ”stejarilor”. Din păcate Vlaicu nu a mai reușit conversia și scorul a rămas 31-11. În final defensiva noastră a mai cedat o dată grav, când Fickou a marcat cel mai clar eseu, transformat de Kockott. Acesta a stabilit și scorul final la 38-11.

Deocamdată, România ocupă locul 4 în Grupa D cu zero puncte, Canada fiind ultima datorită golaverajului inferior. Duminică, ”stejarii” vor întâlni Irlanda (ora 18.45 Digi).

CIFRELE timișorenilor:

Paula Kinikinilau – piesă importantă, a jucat tot meciul, 80% din tackling-uri au fost reușite. A realizat o recuperare, dar a și greșit o minge.

Valentin Popârlan – 67 de minute bifate, 83% din tackling-uri reușite.

Valentin Lemnaru – Toate cele patru placaje realizate au fost reușite. A evoluat tot meciul și a recuperat două baloane.

Andrei Rădoi – a contribuit la faza singurului nostru eseu după ce a intrat în minutul 68.

Valentin Calafeteanu – a evoluat doar opt minute.

Stelian Burcea – un placaj din cele două încercate i-au reușit în cele nouă minute bifate pe final.

ROMÂNIA: 1. Mihai Lazăr, 2. Otar Turașvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Florin Surugiu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu. Au mai intrat: 23. Csaba Gal, 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 19.


Ovidiu Toniță, 20. Stelian Burcea, 22. Ionuț Botezatu, 8. Horațiu Pungea, 21. Valentin Calafeteanu.

FRANȚA: 1.Vincent Debaty, 2. Dimitri Szarzewski (cpt), 3. Uini Atonio, 4. Bernard Le Roux, 5. Alexandre Flanquart, 6. Yannick Nyanga, 7. Fulgence Ouedraogo, 8. Louis Picamoles, 9. Morgan Parra, 10. Remi Tales, 11. Noa Nakaitaci, 12. Wesley Fofana, 13.Gael Fickou, 14. Sofiane Guitoune, 15. Brico Dulin. Au mai intrat: 18. Nicholas Mas, 20. Damien Chouly, 16. Benjamin Kayser, 17. Ben Arous, 21. Rory Kockott. Rezerve: 19. Yoann Maestri, 22. Frederic Michalak, 23. Mathieu Bastareaud.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.