”Sarazinii” iau cu ASALT Capitala pentru ”Bijuteria Coroanei”. Ce avantaj are Baia...

”Sarazinii” iau cu ASALT Capitala pentru ”Bijuteria Coroanei”. Ce avantaj are Baia Mare în finala Cupei Regelui cu Timișoara Saracens

0
DISTRIBUIȚI

05_resize

Timișoara Saracens RCM e montată în această săptămână pentru prima finală a anului. Bănățenii luptă sâmbătă cu rivala CSM Baia Mare pe arena ”Arcul de Triumf” din București pentru Cupa Regelui. Elevii lui Grainger Heikell se gândesc doar la victorie însă maramureșenii nu vor fi ușor de depășit în condițiile în care au mai puține absențe datorate Mondialului.

Echipa de pe Bega e aproape de îndeplinirea primului obiectiv anunțat de vicepreședintele Dușan Filipaș. Tradiția e teoretic de partea lor. ”E prima finală din acest sezon, la Timișoara se dorește o echipă de nota 10. Primul pas l-am făcut. Vrem să aducem duminică prima Cupă a Regelui. Vom juca împotriva celor de la Baia Mare. E un nou derby, dar istoria până acum e de partea noastră, suntem convinși că ea va continua și vom fi la a cincea victorie în finală împotriva lor. Sperăm că se va transforma într-un 5-0 în acest sens. Baia Mare sunt convins că va veni bine pregătită pentru a juca cu noi, ca de obicei, va fi un meci tensionat, care probabil se va decide pe final. Nu ne așteptăm la un galop de sănătate. Pregătirea băieților e cea pe care ne bazăm… Noi ne-am pregătit în acest sezon prin muncă, seriozitate, disciplină, dorință, lucruri pe care aștept să le pună în practică pe teren. Așteptăm cât mai mulți suporteri alături de noi. Nu numai din Timișoara, ci și cei care iubesc echipa din afara orașului. Organizăm deplasare și pentru fani”, a declarat Dușan Filipaș. Suporterii timișoreni care vor să vadă finala pe viu se vor putea înscrie pentru un loc în autocarul pus la dispoziție de club. Detaliile urmând a fi anunțate pe canalele clubului.

”Evident pentru asta a muncit echipa în acest sezon. Urmărim victoria. Avem respect pentru Baia Mare, va fi un meci greu de câștigat. Ținând cont de ce am făcut în acest sezon, dacă dăm 100% vom câștiga. La pregătire s-a văzut că echipa de abia așteaptă acest meci.


Am aprecia suportul din tribune, pentru ca băieții să dea un plus în teren”, a spus și antrenorul Grainger Heikell. Tehnicianul lui Saracens RCM nu a anunțat încă echipa de start, dar a precizat că aceasta va fi similară cu cea folosită împotriva Clujului în semifinale.

Căpitanul timișorenilor, Vasile Rus, va avea o motivație specială în duelul de sâmbătă. Tocmai a venit pe lume fiul său, David Rus. ”Suntem în fața primei finale din acest an, pe care trebuie să o câștigăm neapărat, e unul dintre obiectivele noastre. Am avut un weekend liber, noi am ridicat nivelul, s-a văzut cu Clujul. Cel de sâmbătă va fi cel mai greu meci din acest an. Sunt două echipe redutabile, noi mergem să câștigăm. Să aducem Cupa la Timișoara. Dacă respectăm planul sigur ne vom bucura cu suporterii noștri pe teren și vom merge la ei cu trofeul”, a conchis Vasile Rus.

Timișoara Saracens (echipă probabilă): Conache, Tangimana, Sefanaia, Umaga, Moala, J. Rose, O’Donnell, Gorcioaia, V. Rus (cpt.), Ianuș, I. Mureșan, D. Lazăr, Mariș, Morrison, Militaru.

CSM Baia Mare: Pristăviță, Bârdașu, S. Suciu, Dănilă, Siphosethu, Morrell, Ene (cpt.), Alienei, Shamkaradze, L. Samoa, Phillips, Diniș, Leiataua, F. Sione, Ratu Taniela.

”Există o diferență”

Dacă Timișoara Saracens vizează clar, succesul, bănățenii au subliniat însă că vor avea și un dezavantaj în acest duel cu Baia Mare. Astfel, maramureșenii au selecționați doar patru jucători în lotul României pentru CM din Anglia: Van Heerden, Apostol, Botezatu și Wiringi. Spre deosebire de cei opt chemați de la Timișoara: Burcea, Rădoi, Calafeteanu, Țăruș, Popârlan, Căpățână, Kinikinilau și Lemnaru. ”Noi suntem mai afectați de plecări. Sunt opt la naționala României plus Manasa la cea din Fiji. Cei de la Baia Mare au doar patru, există o diferență numerică, dar ce am reușit la Timișoara e să avem o mare echipă”, a precizat Dușan Filipaș. Acesta a răspuns și la întrebarea legată de punctul forte al ”zimbrilor”: ”Pachetul lor de înaintare e punctul lor forte la ora actuală”. Grainger Heikell a confirmat și el calitățile adversarului. ”Am urmărit meciuri anterioare, ne-am concentrat pe noi, dar am urmărit Baia Mare pentru a le vedea forța, nu au multe puncte slabe, sunt o echipă puternică, bine pregătită”, a concluzionat neozeelandezul.

Prima ediție a finalei Cupei Regelui, Timișoara Saracens RCM – CSM Știința Baia Mare, la care și-a anunțat prezența Chester Williams, precum și familia regală, se dispută sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.00 (TVR 2), la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.