Simona Neumann: Curtea de Conturi pune în pericol candidatura Timişoarei pentru 2021....

Simona Neumann: Curtea de Conturi pune în pericol candidatura Timişoarei pentru 2021. Ce spune despre cele 20 de milioane de euro

1
DISTRIBUIȚI

simona neumann (3)

Faptul că banii dinspre autoritățile locale au fost blocați de Curtea de Conturi ar putea crea mari probleme candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Invitată la PRESSALERT LIVE, Simona Neumann consideră că și asociațiile care susțin candidaturi în celelalte orașe ar fi afectate de o de decizie negativă a judecătorilor în acest caz.

Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană a vorbit, în această seară, la PRESSALERT LIVE despre cum a afectat până acum finanțele activitatea. ”Deocamdată noi așteptăm decizia judecătorilor, această verificare a avut loc la primărie, nu pot să spun multe detalii, doar ce am aflat. Așteptăm decizia judecătorilor pentru ca primăria să dea drumul la acești bani, deocamdată nu. Suntem într-o situație care mă îngrijorează pentru că toate asociațiile orașelor candidate sunt sub această formă. La Iași s-a votat două milioane de lei pe an către Asociația Iași – Capitală Culturală Europeană.


Dacă la Timișoara se declară ilegală creează un precedent și va deveni o problemă națională, România nu ar putea organiza acest concurs de Capitală Culturală Europeană. Noi acum lucrăm cu mult mai puțini oameni decât ar trebui. Lucrăm pe contracte foarte mici, în jur de zece oameni, alte orașe au poate mai mulți. Acum ne apropiem de final și pentru etapa a doua lucrurile trebuie privite cu multă atenție”, a declarat Simona Neumann.

Directorul executiv al asociației a anunțat că „avem nevoie anul viitor de un buget mai ridicat al asociației, 100 de mii de euro e pe 2015… La anul va fi vizita juriului la fața locului și trebuie să avem în vedere că trebuie pregătit și al doilea dosar”.

Referindu-se la angajamentul municipalităţii de a investi 20 de miliona e de euro în promovare, dacă Timişoara va câştiga concursul de desemnare, Neumann a susţinut că ” acest angajament trebuie luat obligatoriu în etapa a doua a candidaturii, nu e obligatoriu până în 10 octombrie. Faptul că s-a pus acum e o decizie strategică, s-a considerat că am avea un avantaj față de contracandidații noștri. (..)

”20 de milioane euro pe șase ani vor fi alocați doar dacă vom câștiga titlul. Sunt bani pentru programele culturale și o foarte mică parte pentru promovare. E o sumă la care s-a ajuns în urma întrebărilor din dosar, precum ce populație are orașul, cât se alocă pentru cultură… Și pe baza analizării celorlalte orașe care au fost capitale. Cele 6 milioane înseamnă undeva la 9 euro pe an pe cap de locuitor. Nu e cea mai mare sumă din lume. Sibiul, la 154.000 de locuitori a avut un buget de 17 milioane din partea primăriei. Pafos, în 2017, cu o populație de 55.000 de locuitori, a aprobat un buget de 20 de milioane euro”, a susţinut Neumann.

 

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare lipsa de respect fata de cititorii dvs sa nu va recititi articolul inainte sa-l publicati pe site….Litere care lipsesc, fraze fara sens etc….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.