Situația Ripensiei s-a transformat într-un adevărat caz la FRF. UPDATE Precizările clubului...

Situația Ripensiei s-a transformat într-un adevărat caz la FRF. UPDATE Precizările clubului timișorean legate de recurs

3
DISTRIBUIȚI

ripensia csebes (36)

Deși se părea că FRF va da ieri o decizie prin Comisia de Recurs cu privire la meciul de Cupă dintre Ripensia și FC Caransebeș, pierdut de ambele echipe la masa verde, acest lucru nu s-a întâmplat. De fapt, motivarea deciziei a venit de abia ieri pe adresa cluburilor găsite vinovate. Recursul Ripensiei se va judeca la începutul săptămânii viitoare.

Situație inedită în cazul Ripensia – Caransebeș. Federalii au anticipat că timișorenii vor depune recurs deși acest lucru nu se întâmplaseră încă atunci când au publicat programul turului 5 al Cupei. În acesta se nota că ”O decizie în privinţa acestei partide se va lua după analizarea recursului depus de Ripensia”. În fapt, roș-galbenii au primit abia ieri motivarea hotărârii și începând de atunci au termen de două zile pentru a formula contestația și pentru o judecare la Comisia de Recurs. Tot interesant e că UTA BD, aflată în situație similară în privința greșelii de a efectua patru schimbări în meciul de la Lugoj, a fost scoasă din calcule în același program. Semn clar că arădenii nu au nicio șansă, cazul lor fiind diferit față de cel al liderului D-Timiș.


UTA are totuși și ea dreptul la recurs. Roș-galbenii vor fi judecați conform unor surse abia luni, astfel, e foarte posibil ca în cazul în care ”Ripi” are câștig de cauză, partida din turul 5 cu CS Ineu, care ar urma să se dispute miercurea viitoare, să fie reprogramată. În caz contrar arădenii din C merg mai departe la masa verde.

Timișorenii, în frunte cu președintele Radu Ienovan, sunt foarte optimiști în privința rezolvării favorabile a cazului. Ripensia ar fi apelat și la un avocat din București specialist în litigiile cu FRF. Bănățenii reclamă printre altele faptul că în regulament nu e prevăzut ce se întâmplă exact într-o situație precum a lor. În meciul cu FC Caransebeș din Cupă ”gugulanii” sunt primii care au greșit și au efectuat patru schimbări, deși ROAF prevede că în meciurile în care sunt implicate echipe din primele două eșaloane nu se pot face mai mult de trei.

UPDATE Clubul timișorean a eliberat azi un comunicat presei cu precizări legate de acest caz.

1. În cursul zilei de miercuri (mai precis la ora 10.07) ne-a fost comunicată Motivarea Hotărârii de sancționare a clubului nostru prin pierderea jocului cu FC Caransebeș prin forfait.

2. Conform Regulamentului Disciplinar, clubul nostru are termen 2 zile să atace prin Recurs, Hotărârea mai sus menționată.

3. O echipă formată din Președintele Clubului, un Membru Asociat cu pregătire și practică juridică și un Consilier Juridic specializat în litigii sportive lucrează la elaborarea Documentației de Recurs, în conformitate cu Regulamentele FRF și legislația în vigoare.

4. În cursul zilei de vineri, 14.09.2015, Documentația aferentă Recursului va fi înaintată FRF, va fi achitată Taxa de Recurs și vom solicita soluționarea Recursului în regim de urgență, pentru a nu periclita desfășurarea în bune condiții a competiției, ediția 2015-2016 a Cupei României.

5. Ulterior înaintării Recursului vom fi inștiințați de data și ora judecării Recursului de către Comisia De Recurs a FRF.

3 COMENTARII

  1. Cine nu respecta regulamentul, out!
    Nu te-a obligat nimeni sa bagi al patrulea jucator.
    Asa se intampla cand te ocupi mai mult de pariuri decat de regulamente.
    Asa se face performanta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.