Studenţii înscrişi la universităţile din Timişoara pot fi cazaţi în 13.000 de...

Studenţii înscrişi la universităţile din Timişoara pot fi cazaţi în 13.000 de locuri în cămine. Cât trebuie să scoată din buzunar lunar

0
DISTRIBUIȚI

camin timisoara

Mai este puţin şi încep cursurile în facultăţile din Timişoara. Dar, până atunci, studenţii mai au un hop de trecut: cazarea. Cele patru universităţi de stat din capitala Banatului pun la dispoziţia tinerilor aproximativ 13.000 de locuri în căminele studenţeşti. Cele mai mari probleme le are Universitatea de Vest din Timişoara din acest punct de vedere, care poate asigura doar 65 % din numărul de cereri, la început de an universitar.

Universitatea Politehnica din Timişoara poate pune la dispoziţia studenţilor cele mai multe locuri în cămine, peste 6.000. „În fiecare an sunt rezolvate toate cererile de cazare în cămine. În cazul în care nu sunt locuri suficiente, stau în camere mai mulţi studenţi, astfel încât toată lumea care vrea să stea în cămin să poată fi cazată. Studenţii care stau în camere cu două paturi plătesc 100 de lei, iar în celelalte camere tariful este de 95 de lei”, ne-au declarat reprezentanţii Universităţii Politehnica din Timişoara.

studenti uvt

Universitatea de Vest din Timişoara oferă aproximativ 3.000 de locuri în cămine, taxele de cazare fiind cele mai mici din ţară, între 75 şi 100 de lei, tot în funcţie de confort.


„UVT asigură (pe baza statisticilor din ultimii ani) 65% din numărul de cereri, dar ca urmare a celor care renunță, a unei bune gestiuni și a recazărilor lunare ajungem ca în lunile februarie – martie să rezolvăm toate cererile”, spune Florin Jurca, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Vest din Timişoara.

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara se laudă că pot asigura cazare în cămine pentru toţi studenţii care-şi doresc asta. Însă, aceştia trebuie să scoată din buzunar o taxă lunară de aproximativ 90 de dolari. „Putem oferi 2.450 de locuri în căminele noastre. Nu există student la Medicină care să vrea să stea în cămin şi să nu poată să facă asta, avem locuri pentru toţi”, ne-a declarat Andrei Moţoc, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Medicină din Timişoara.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului oferă studenţilor săi 1.516 locuri în patru cămine. Taxa lunară de cămin variază între 125 şi 335 lei.

Cei care nu prind un loc în căminele universităţilor din oraş se pot caza în cămine private sau pot închiria o garsonieră sau un apartament, însă preţurile sunt mult mai ridicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.