Universitatea de Vest din Timişoara dă o mână de ajutor viitorilor sociologi....

Universitatea de Vest din Timişoara dă o mână de ajutor viitorilor sociologi. Cum îi ajută să se angajeze în domeniu

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Universităţile timişorene au realizat că trebuie să le dea o mână de ajutor studenţilor în încercarea de a-şi găsi mai uşor un loc de muncă la finalizarea studiilor. Acesta este şi motivul pentru care, în ultimii ani, instituţiile de învăţământ superior din capitala Banatului au derulat mai multe proiecte pe fonduri europene.


Prin intermediul acestora, studenţii sunt recompensaţi cu burse lunare dacă se implică în realizarea de stagii în companii din diferite domenii. Plus că sunt şi consiliaţi în carieră gratuit.

Astăzi, Universitatea de Vest din Timişoara a lansat un nou astfel de proiect finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, intitulat „Practică pentru studenţii în ştiinţe sociale”. Proiectul vizează sprijinirea unui număr de 150 de studenți în științe sociale de la universitatea timişoreană. Aceștia vor beneficia şi de o bursă de 600 de lei la finalizarea stagiului de practică, în luna decembrie a acestui an.

„Cei 150 de studenţi vor face practică în 30 de firme şi instituţii implicate în proiect. Ne propunem să susţinem studentul absolvent de ştiinţe sociale să-şi găsească un loc de muncă, să se facă util în societate. Prin acest proiect, studenţii sunt ajutaţi să dobândească competenţe de care au nevoie pentru a se integra pe piaţa muncii. Ne adresăm, în special, studenţilor din primul an de facultate. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale tinerilor prin efectuarea de practică la potenţiali angajatori”, a explicat, astăzi, la lansarea proiectului, Alin Gavreliuc, decanul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.