162 de proaspăt absolvenți, angajați de o companie de renume la Timișoara....

162 de proaspăt absolvenți, angajați de o companie de renume la Timișoara. În ce domenii au fost recrutați

1
DISTRIBUIȚI

 

PwC România a angajat 162 de proaspăt absolvenţi în departamentele de audit şi consultanţă fiscală şi juridică.

Numărul celor angajaţi anul acesta de către PwC este cel mai mare din ultimii ani. Necesitatea unui număr mare d erecruți este explicată de country managerul partener Ionuț Simion prin faptul că economia românească dă semne de relansare. „Viteza cu care noile tehnologii transformă afacerile ne obligă să ne adaptăm către produse şi servicii de consultanţă cu valoare adăugată ridicată. De aceea căutăm să atragem profesionişti din cadrul tinerei generaţii care se pot adapta foarte repede noilor tehnologii şi proceselor de business din domeniul serviciilor profesionale”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.

Unii dintre noii angajaţi au fost recrutaţi prin intermediul unei abordări noi în materie de selectare a candidaţilor: PwC Career-Boosting Game, o competiţie bazată pe conceptul de gamification, care se referă la utilizarea gândirii şi mecanicii jocurilor într-un context real, în mediul de afaceri.

„Această iniţiativă este parte a strategiei noastre de a recruta candidaţi talentaţi cu potenţial ridicat de dezvoltare, care au o educaţie solidă, atât formală, cât şi informală.


Ne străduim să recrutăm candidaţi cu profile cât mai variate pentru a crea un mediu de lucru cât mai divers care să stimuleze inovaţia, excelenţa profesională şi spiritul antreprenorial orientat către rezultat”, a explicat Ramona Simulescu, Liderul Echipei de Resurse Umane, PwC România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.