Activități atât pentru copii, cât și pentru adulți, la cel mai mare...

Activități atât pentru copii, cât și pentru adulți, la cel mai mare eveniment de artă contemporană din România FOTO

0
DISTRIBUIȚI

art encounters

Bienala de artă românească Art Encounters care se desfăşoară în această lună la Timişoara şi Arad oferă şi un inedit program de activităţi educaţionale, atât pentru copii cât şi pentru adulţi, conceput în colaborare cu Institutul Francez şi inspectoratul şcolar judeţean. Intitulat „Aparenţă şi esenţă”, evenimentul este curatoriat de Rainald Schumacher şi Nathalie Hoyos din Berlin. Scopul acestui demers este acela de a facilita accesul cât mai divers ca vârstă şi profil social la arta contemporană şi de a încuraja un dialog între privitori şi lucrările de artă, fundamentat pe nevoia de învăţare, de delectare şi de descifrare a expresiei culturale şi a mesajului lucrărilor.

Activităţile pentru copii se vor desfăşura în patru spaţii din cele 17 care găzduiesc evenimentul: muzeul de artă, Memorialul Revoluţiei, halele Timco şi galeria Calpe, şi se vor adresa tot atâtor grupe de vîrstă, de la grădiniţă şi şcoală primară până la gimnaziu şi liceu, fiecare grupă având la dispoziţie un anumit gen de activitate.

art encounters 1

Tot în cadrul acestui eveniment, în 6 octombrie este organizată o zi specială dedicată profesorilor, care sunt invitaţi la o sesiune special pregătită şi vor beneficia de un tur al expoziţiilor care le va facilita pregătirea unor vizite cu elevii pe baza unor fişe care le vor fi puse la dispoziţie.


Pentru atragerea unui număr cât mai mare de copii şi tineri la acest program, participarea pentru grupurile şcolare şi materialele special concepute sunt gratuite iar cadrele didactice vor primi un atestat de participare.

Activităţile de iniţiere în arta contemporană dedicate adulţilor vor include vizite ghidate în fiecare miercuri, de la ora 17.00, cu plecare din faţa muzeului de artă. „Evenimentul este inedit pentru România, atît prin componenţa expoziţională cât şi prin cea educaţională, prin care se va facilita înţelegerea artei contemporane de către publicul larg” este de părere Ovidiu Şandor, preşedintele fundaţiei Art Encounters.

art encounters 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.