Adi Bărar: „Chiar dacă unii spun că blues-ul este un gen de...

Adi Bărar: „Chiar dacă unii spun că blues-ul este un gen de nişă, mort, mie nu mi se pare aşa“. Vezi când are loc concertul Adi Bărar Blues Band

0
DISTRIBUIȚI

adibararbandMelomanii timişoreni sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni la o nouă întâlnire sonoră cu Adi Bărar Blues Band, evenimentul urmând să se desfăşoare vineri 16 octombrie, de la ora 22, la The Note Pub. Trupa compusă din Adi Bărar, Cristi Raţiu şi Kombel Cramba le va oferi celor prezenţi un amestec de blues, rythm & blues, funk şi rock „Am cântat în mai multe formule dar de ceva vreme ne-am stabilit la formula de trio. Facem chestia asta din hobby. Eu încerc să suplinesc şi rolul de solist vocal, pe lângă cel de chitarist. Chiar dacă unii spun că blues-ul este un gen de nişă, mort, mie nu mi se pare aşa. Dovada concretă o avem la concertele noastre, unde vine multă lume. Îmi face o deosebită plăcere să cânt în cluburi, mai ales după spectacole tumultoase cu efecete pirotehnice şi gălăgie multă. E atât de bine să stai aproape de public. Eu consider că blues-ul e la baza tuturor muzicilor, inclusiv a rock-ului“, ne-a declarat Adi Bărar. În ceea ce priveşte procesul de selecţie al pieselor care se regăsesc în concertele formaţiei – care a susţinut un concert în această vară şi la celebrul Hard Rock Cafe din Bucureşti – muzicianul ne-a dezvăluit că melodiile sunt alese în funcţie de mai mulţi factori. „Aleg piese care îmi plac în mod deosebit, dar şi care le pot cânta. Nu toate piesele se pot cânta. Asta e una din marile probleme la trupele de cover-uri. Unele din ele au armonii discutabile. Desigur, sunt şi trupe de cover-uri de apreciat dar şi altele care nu ştiu să-şi facă repertoriul. Încerc să aleg piesele care îmi plac şi care cred că mi se potrivesc. Încerc să le reorchestrez în formula de trio şi să le interpretăm cât mai bine“, a precizat Adi Bărar.

adibarar„E drept, câteodată mă deranjează când aud că se vorbeşte la masă, în timp ce cânt“

Chiar dacă a evitat să ne dezvăluie care sunt piesele favorite din zona blues-ului, binecunoscutul artist timişorean a dezvăluit faptul că este pasionat de „texas blues“.


„Fiecare piesă are o istorioară. Nu aş putea să spun care sunt piesele mele favorite din blues. Unele sunt mai cunoscute publicului, fiindcă au fost cântate de mai mulţi artişti. Îmi place să cânt din piesele lui JJ Cale, dar unele piese ale lui datorită faptului că au fost cântate de alţii, publicul le percepe ca fiind ale altora. De exemplu, le atribuie lui Eric Clapton. Cânt din repertoriul multor artişti, dar îmi place texas blues“, a adăugat Adi Bărar. Alături de plus-ul apropierii de public, cântările de club au adesea şi un neajuns enervant pentru unii artişti: faptul că unii spectatori râd sau poartă discuţii gălăgioase la mese, în timpul recitalurilor. „În general facem două reprize. Şi asta, pentru că atunci când cânţi în club, trebuie să faci o pauză. Fiindcă, tu ca artist transpiri. Sau fiindcă cei din public trebuie să mai bea o bere sau un suc, după preferinţe. La pauză, dai ocazia celor din public să facă o comandă, să mai mănânce ceva, eventual. Tot ăsta e momentul în care publicul poate bârfi. Despre ce a văzut pe scenă, despre cum au cântat muzicienii, sau cât de prost era îmbrăcat unul din artişti. E drept, câteodată mă deranjează când aud că se vorbeşte la masă, în timp ce cânt. Se întâmplă asta şi la concerte cu decibeli mulţi, dar atunci nu auzi. Mă deranjează momentul ăsta, dar încă nu am ajuns să mă enervez în halul ăla ca să atenţionez pe cineva. Simt deranj, dar trec peste. Fiindcă, la urma urmei, e şi firesc, lumea nu vine la club ca la o sală de Operă. În club, lumea trebuie să se distreze“, spune Adi Bărar. Biletele pentru concertul de vineri susţinut de Adi Bărar Blues Band costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.