Adi Bărar, liderul Cargo: „Noi facem parte din rândul fericiţilor care au...

Adi Bărar, liderul Cargo: „Noi facem parte din rândul fericiţilor care au vândut discuri în România. Dar pirateria a evoluat şi lumea nu mai cumpără muzică“

1
DISTRIBUIȚI

adibarar1Muzicienii care alcătuiesc formaţia Cargo au aniversat trei decenii de existenţă în acest an printr-un turneu naţional cu ocazia căruia au ajuns în numeroase oraşe din România.

„Am fost în multe oraşe din ţară, la început cu cei de la Timişoreana, mai apoi cu cei de la RoRec, care se ocupă cu reciclări de aparate electrice şi electronice. În restul spectacolelor pe care le-am avut am încercat să integrăm toate elementele din spectacolul aniversar. Dar nu aşa cum am avut spectacolul de la Timişoara. Nu puteam căra atâta tehnică după noi. Turneul a fost bine primit peste tot, chiar şi în oraşe în care nu am fi crezut că va avea un impact aşa mare. De ce cântăm mai mult în ţară, şi în Timişoara mai rar? Există explicatii, dar nu aş vrea să le comentez. Mi-ar fi plăcut să cântăm mai mult în oraşul nostru. Şi asta pentru că ne considerăm nişte patrioţi locali, am făcut multe pentru a promova Timişoara“, ne-a declarat Adi Bărar, liderul trupei Cargo.

În luna iunie a acestui an, rockerii au oferit un spectacol incendiar în în parcarea Iulius Mall, unde aniversarea împlinirii a 30 de ani de la naşterea trupei s-a lăsat cu un concert care a fost savurat pe deplin de publicul numeros. În ceea ce priveşte apariţia unui nou album discografic Cargo, liderul formaţiei ne-a precizat că deocamdată acest lucru nu face parte din priorităţile trupei. „Album nou Cargo nu va mai fi. Vom scoate piese de sine stătătoare. Un album necesită o muncă asiduă. Pe partea financiară necesită cheltuieli foarte mari, pe care nu le vei recupera niciodată. Noi facem parte din rândul fericiţilor care au vândut discuri în România.


Dar pirateria a evoluat şi lumea nu mai cumpără muzică. Aşa că scoaterea unui album ajunge nu să fie o chestie rentabilă, ci păguboasă. Nu arunc vina asupra fanilor, că nu se mai cumpără muzică. S-au schimbat vremurile şi trebuie să ne adaptăm cât se poate la treaba asta“, ne-a declarat Adi Bărar.

adibarar2„Avem multe piese pregătite deja”

Trupa Cargo s-a înfiinţat la Timişoara, în toamna anului 1985. Prima componenţă a fost formată din Carol Bleich – baterie, Octavian Iepan – chitară, Tibi Gajdo – chitară bass, Dinel Tollea – clape şi Adi Bărar – chitară și voce. În 1992, Cargo a lansat primul album, „Povestiri din gară”. Formaţia timişoreană a câştigat de-a lungul anilor o serie de distincţii, una din ele fiind chiar anul trecut, când s-au ales cu premiul de excelenţă în cadrul Media Music Awards, eveniment care s-a desfăşurat la Sibiu. Premiile au fost acordate, în mod transparent, artiştilor care au avut, în ultimele 12 luni, cele mai difuzate piese la radio şi TV, pe baza statisticilor Media Forest.

Chiar dacă momentan cei de la Cargo nu se gândesc să scoată un album nou, în perioada imediat următoare fanii trupei vor avea parte de câteva surprize. „Dacă la un moment dat o să strângem piesele ce le scoatem, poate le vom pune pe un suport. Avem multe piese pregătite deja. Dar suntem şi noi oameni. Nu avem un producător şi studioul unde înregistrăm este al meu. În general un artist dintr-un showbiz normal are un producător. Noi facem totul personal. Aşa se face că Adi Bărar ajunge să fie şi compozitor. Şi textier. Şi aranjor şi mixerist şi master man. Pe urmă şi uşor comerciant, că trebuie să urmăresc să vând. Pe urmă şi să urmăresc dacă funcţionează treburile. Nu pot face asta tot. Pe lângă toată tevatura asta nu trebuie uitat că fiecare dintre noi avem o familie. Ar fi frumos ca să avem alţi oameni care să se ocupe de aceste aspecte, cât se poate de logice într-un showbiz normal“, a mai adăugat Adi Bărar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.