ALARMĂ și la rugby, Timișoara Saracens ia în calcul renunțarea la cupele...

ALARMĂ și la rugby, Timișoara Saracens ia în calcul renunțarea la cupele europene. Când ar putea veni soluția salvatoare

1
DISTRIBUIȚI

saracens dinamo (15)

Blocajul banilor de la autorități către cluburile locale a adus o reacție și de la Timișoara Saracens RCM. Primarul Nicolae Robu a citit azi o adresă oficială de la formația de rugby în care se anunță că s-ar putea renunța la participarea în Challenge Cup dacă nu există garanția că autoritățile vor relua finanțarea. Soluția salvatoare pentru echipele sportive ar putea veni printr-un concursul de proiecte pe o altă lege.

Înainte de întâlnirea de azi cu presa Nicolae Robu a spicuit dintr-o adresă primită în ultima clipă de la clubul de rugby. ”Se vorbește de retragerea clubului din turneul de calificare pentru Challenge Cup.


Deja în 21 noiembrie e programat meciul cu campioana Spaniei. Se spune că dacă echipa nu va putea să se susțină pe tot parcursul competiției. Consecința ar fi excluderea României din competițiile intercluburi pe o perioadă nedeterminată. Sunt oameni responsabili. Există parteneriate. Înțeleg că ei sunt la limita luării unei decizii de retragere. Și așteaptă din partea Municipalității o garantare financiară, altiminteri, numai cu banii privați pe care îi atrage nu se face față cheltuielilor nici măcar în competiția internă. 36% din totalul veniturilor provin din sectorul privat, 64 de la CLT și CJT. Ne confruntăm cu o mare problemă, psihologic, și la rugby și la fotbal, după ceea ce s-a întâmplat la baschet. Acum se vorbește de plecarea lui Dragan Petricevic… Și la fotbal și la rugby în primul rând jucătorii străini se gândesc la alternative”, a declarat Nicolae Robu.

Finanțare posibilă în mai puțin de o lună de zile

Edilul-șef al Timișoarei a vorbit azi din nou de soluția reprezentată de schimbarea formei de finanțare prin Legea 350. Astfel, vineri ar urma să se adopte noul cadru prin care primăria nu va mai plăti cotizații către asociațiile sportive în care e implicată. Cluburile vor intra într-un concurs de proiecte iar dacă vor îndeplini cerințele competiției atunci se va putea aloca bani. Acest lucru e posibil în mai puțin de trei săptămâni, urmând ca încă o săptămână să fie dedicată jurizării. Această nouă soluție nu garantează însă că toate cluburile implicate (BC Timișoara, ACS Poli, CH Poli sau Timișoara Saracens) vor și primii sigur finanțare.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Atentie la Legea 350/2006,in mod special art.10 si 15
    Art.10
    Atribuirea de contracte de finantare nerambursabila se va face in limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual in bugetele autoritatilor finantatoare.
    Art 15
    Autoritatile finantatoare stabilesc un program anual propriu pentru acordarea de finantari nerambursabile ,in conditiile prezentei legi,care se publica in Monitorul Oficial,in cel mult 30 zile de la aprobarea bugetului propriu al autoritatilor finantatoare
    Programul anual poate cuprinde una sau mai multe sesiuni de selectie a proiectelor

    In opinia mea anul acesta este posibila inca o sesiune,dar probabil ca suma alocata initial in bugetul CLT a fost deja consumata.Nu va jucati cu focul ,Domnilor!Asadar atentie mare la respectarea legii,pentru ca altfel iarasi Curtea de Conturi e de vina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.