Angajat al ocolului silvic, CONCEDIAT pentru braconaj. Ce animal protejat de lege...

Angajat al ocolului silvic, CONCEDIAT pentru braconaj. Ce animal protejat de lege a ucis

0
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2015-10-10 at 15.55.31

Braconierul surprins de membrii WWF România, omorând un cerb în Munții Țarcu (Caraș Severin) s-a dovedit a fi un angajat al Ocolului Silvic Oțelu Roșu. Acesta va fi dat afară.

„Ocolul Silvic Oțelu Roșu ne-a comunicat vineri în mod oficial că, în urma sesizării WWF și a analizării probelor video, angajatul ocolului care a participat la acțiunea de braconaj va fi concediat.


Trebuie să spunem că cei de la Ocol au fost extrem de cooperanți în acest caz și depun eforturi pentru a-și face datoria. Acestea sunt primele măsuri anunțate, dar ancheta poliției este în plină desfășurare”, a declarat Raluca Crîsta, manager de proiect în cadrul WWF România, filiala Reșița, pentru Express de Banat.

WWF România monitorizează prin intermediul unor camere video fauna din arealul Parcurilor Naţionale Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Porţile de Fier şi situl Natura 2000 Munţii Ţarcu. Una dintre acestea a surprins o acțiune de braconaj, în timpul căreia a fost vânat un cerb. Conducătorul braconierilor era chiar un angajat al Ocolului Silvic de care aparținea Fondul Cinegetic 15 Poiana Mărului, aflat în administrarea Direcției Silvice Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.