Banca Mondială: Sărăcia extremă afectează aproape 10% din populația mondială

Banca Mondială: Sărăcia extremă afectează aproape 10% din populația mondială

0
DISTRIBUIȚI

masa de craciun oferita de clubul lions saracilor 01 p

Sărăcia extremă afectează în acest an sub 10% din populația mondială, dar fenomenul rămâne ‘extrem de îngrijorător’ în Africa subsahariană, potrivit unui raport al Băncii Mondiale (BM) dat publicității duminică, relatează AFP.

Documentul relevă că în întreaga lume 702 milioane de persoane, ceea ce înseamnă 9,6% din populația mondială, trăiesc sub pragul sărăciei, indicator adus de Banca Mondială de la 1,25 dolari pe zi la 1,90 dolari pe zi pentru a se ține cont de inflație.

În 2012, anul din care provin cele mai recente date disponibile, numărul oamenilor afectați de sărăcie era de 902 milioane, reprezentând 13% din populația mondială.


Această proporție era de 29% în anul 1999.

‘Aceste previziuni ne arată că am putea fi prima generație din istorie care pune capăt sărăciei extreme’, a declarat președintele Băncii Mondiale, Jim Yong-kim.

Deși în Asia — mai ales în India — și America de Sud se manifestă o tendință de scădere netă a sărăciei extreme, acest fenomen încă afectează 35,2% din populație în Africa subsahariană, unde trăiește aproape o jumătate din populația cea mai defavorizată la nivel mondial.

Raportul BM mai precizează că instituția nu dispune de date fiabile cu privire la sărăcia din Orientul Mijlociu și din Maghreb, din cauza conflictelor din principalele țări din regiune.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.