Cazarma U, un loc care merită o soartă mai bună

Cazarma U, un loc care merită o soartă mai bună

2
DISTRIBUIȚI

zv

Deşi m-am născut şi am crescut în acest minunat oraş, până ieri nu am apucat să văd dinăuntru Cazarma U. Locul care timp de o lună devine un adevărat centru cultural, graţie celor care au pus la cale Art Encounters. Evenimentul care a deschis manifestarea a adus la faţa locului o mulţime de timişoreni şi străini care au avut ce admira.


Printre încăperile ingenios decorate care adăpostesc fel şi fel de expoziţii am zărit o lume pestriţă. De la tineri liceeni care vor cu tot dinadinsul să fie hipsteri până la pensionari curioşi. De toate pentru toţi. Care în mod unanim au rămas impresionaţi de peisaj.

Dincolo de concertul Makunouchi Bento şi proiecţiile din curtea interioară, spaţiul acesta este magnific din mai multe puncte de vedere. Foarte mulţi din cei care au asistat la evenimentul acesta şi-au imaginat o serie de lucruri care s-ar putea face permanent în acest spaţiu care beneficează şi de un subsol generos. De la workshop-uri, la concerte şi expoziţii, de la fashion şi până la conferinţe. Desigur, toată lumea se întreabă „dar de ce nu s-a făcut nimic aici atâta vreme“? Există fel şi fel de explicaţii, mai mult sau mai puţin pertinente.

Întrebarea şi mai corectă este „oare ce se va alege de spaţiul ăsta de acum încolo?“. Cazarma U merită din plin o soartă mai bună. Iar autorităţile locale sau factorii decidenţi în această chestiune ar trebui să înţeleagă şi ei acest fapt. Şi să acţioneze. Până nu e prea târziu.

 

 

2 COMENTARII

  1. ce-ati zice daca am face acolo un Muzeu de arta moderna? locatia e superba, iar cei de la Art Encounters au aratat ca se poate valorifica chiar in starea asta dezolanta.. pareri?

  2. Cladirea poate fi muzeu, poate fi centru cultural, poate fi un hub de industrii creative, poate fi multe. Dar ar trebuie sa fie o cladire cu destinatie publica (indiferent daca forma de proprietate ramane privata sau nu). Cladirea o merita, orasul o merita, timisoarenii o merita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.