Clădirea în care a funcționat ziarul „Timișoara”, în paragină din cauza primăriei,...

Clădirea în care a funcționat ziarul „Timișoara”, în paragină din cauza primăriei, acuză consilierul local Flavius Boncea. Cum a fost posibil

0
DISTRIBUIȚI

ziarul-Timisoara

Clădirea în carea funcționat primul ziar liber din România, a ajuns o ghenă de gunoi. Ziarul Timișoara a trebuit să elibereze spațiul în care a ființat ani de zile, în urma unei măsuri aberante a administrației Robu, care a decis creșterea chiriei de zeci de ori. Aflați în imposibilitatea a de a plăti astfel de sume, ziariștii au părăsite incinta, care, între timp, a ajuns adăpost pentru oamenii străzii.
Consilierul local Flavius Boncea, fost ziarist al publicație, face un rezumat al felului în care au decurs lucrurile: ”Primăria (noua administraţie) dă, practic, afară ziarul TIMIŞOARA din sediu, mărindu-i chiria de nu ştiu câte zeci de ori.


Spaţiul rămâne gol, nimeni nu face nimic. Peste vreo jumătate de an, este atribuit Asociaţiei Autism Infantil, pentru Centrul Copii şi Zâne. Merg zânele să-l preia, şi acolo surpriză: spaţiul este ocupat de boschetari care cresc iepuri şi găini, totul este un veceu public, tot ce era fier a fost smuls din pereţi – dezastru. Asta în condiţiile în care Primăria îl preluase de la ziarul Timişoara în condiţii nu excepţionale, dar oricum foarte bune. Apar promisiunile că va fi pus la punct, se fac şi devize în urma cărora se ajunge la concluzia că suma necesară funcţionalizării spaţiului este una chiar mică (cel mult echivalentul unui apartament de două camere, să zicem). A trecut mai mult de un an de atunci. Păcat”, scrie Boncea pe pagina sa de Facebook, după ce situația locului a fost semnalată de o publicație locală. (Sursa foto: Renașterea Bănățeană)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.