Consilierul local Herzog despre finanţarea ACS Poli cu girul secretarului Cojocari: ...

Consilierul local Herzog despre finanţarea ACS Poli cu girul secretarului Cojocari: „Era principalul vinovat în treaba asta”. Cum spune că a eludat Robu legea VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

bogdan herzog (3)

Consilierul local independent Bogdan Herzog a fost invitat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a vorbit despre situaţia în care se află cluburile sportive din orașul de pe Bega, după ce atât Consiliul Local Timişoara, cât şi Consiliul Judeţean Timiş au sistat furnizarea de bani, ca urmare a unui raport al Curţii de Conturi, care atrăgea atenţia că există probleme de legalitate privind acordarea de bani echipelor constituite sub formă de asociaţii.

Întrebat dacă regretă că a fost împotriva finanţărillor, la voturile din CLT, Herzog a declarat că „nu regret absolut deloc şi nu am votat un contract-cadru, de fapt, asta a fost ce s-a votat la momentul respectiv în consiliul local. Îmi pare bine că am adus în atenţia colegilor consilieri şi în atenţia presei modul în care, după părerea mea, ar trebui să se desfăşoare aceste finanţări, respectiv ceea ce spunea Curtea de Conturi. Eu, în principiu, sunt de acord cu ei. Curtea de Conturi spunea că finanţarea unui club sportiv organizat ca un ONG trebuie făcută într-un climat competitiv, trebuie făcută o grilă de apreciere a peformanţelor sportive şi după ce se votează bugetul pentru sport practic ai o licitaţie de proiecte în care fiecare sportiv sau club poate veni să ceară bani publici de la bugetul local.


În mod normal ar trebui să fie făcută o grilă în care să fie menţionate performanţele din anul anterior, număr de sportivi, numărul de spectatori, cluburi de copii şi juniori, ori ce a făcut administraţia Robu a fost eludarea acestui proiect competitiv. Pur şi simplu s-a asociat cu cine au considerat ei de cuviinţă şi le-au dat bani publici”.

Consilierul a declarat și că, în baza legii, consiliul local ar fi trebuit să finanţeze echipa de baschet Timba, nu BC Timișoara, dat fiind faptul că Timba avea finanţare privată, iar legea cere ca echipele să aibă un minim de 10% din bani atraşi din mediul privat. „Situaţia este tragică la baschet, pentru că baschetul era unul din cluburile care nu aducea niciun leu din domeniul privat, nici măcat nu vindea un bilet” a spus invitatul, care bănuiește că unul dintre motivele pentru care primarul nu ar fi dorit să investească în Timba este acela că, fiind vorba de acționari privați, CLT nu ar fi deținut controlul total în club.

Herzog e de părere că de vină pentru finanţările ilegale este chiar secretarul primăriei, Ioan Cojocari. Alesul local a comentat că „nu am nimic de împărţit cu domnia sa, deşi el a fost cel care a girat şi show-ul de anul trecut, juridic vorbesc, însă problema finanţării cluburilor sportive, dacă este vina cuiva – pe timpul administraţiei Ciuhandu – este în primul rând vina domnului Cojocari. Acelaşi lucru este şi acum, în administraţia Robu. El trebuia să îi spună lui Robu: domnule primar, nu putem să dăm bani la AC Recaş, la handbal şi la baschet aşa cum vreţi dumneavoastră, că nu e legal, ori el nu a zis chestia asta. Era principalul vinovat în treaba asta”.

2 COMENTARII

  1. Cred ca dl. Herzog senior se zvircoleste in mormint vazind ce urmas bicisnic a lasat. Acest individ a fost oare treaz cind a participat la aceea emisiune ? De fapt intrebarea este retorica, tinind cont ca starea normala a acestui babuin este cea de vesnica mahmureala.

  2. O sleahta de jefuitori ai banului public. Vedeti lucrarile de asfaltare si reabilitare executate ca urmare a sapaturilor si sparturilor din cartierele orasului ptr canlari. Vai si amar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.