Consilierul local Bogdan Herzog, la PRESSALERT LIVE: „Nu poţi să te duci...

Consilierul local Bogdan Herzog, la PRESSALERT LIVE: „Nu poţi să te duci la Continental să spui ‘băi, dacă nu ieşi la jumătate din cât prevede legea, te dau afară din oraş’. Râde lumea de tine” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

bogdan herzog (3)

La finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu, declara că nu mai poate suporta poluarea produsă de companiile din Timişoara. După ce din cauza noxelor din aer edilul a început să lăcrimeze în timpul unei plimbări cu limuzina Mercedes, acesta a anunţat că le va cere firmelor în cauză să ia măsuri. „Am cerut de asemenea ca în hotărârea de consiliu local să se prevadă un termen ultimativ pentru obiectivele industriale existente şi care poluează să reducă la cel mult jumătate din maximul admis prin normele în vigoare. Normele în vigoare în România permit un anumit grad de poluare. E un maxim până la care poluarea este permisă, eu am cerut să se dea sarcină tuturor firmelor care produc poluare în Timişoara să ia măsuri pentru a reduce la jumătate din cât e permis să fie poluare, şi am avut în vedere şi zgomotul, altminteri trebuie demarate proceduri de relocare a lor.


Eu m-am săturat şi de Continental Cauciucuri, şi de Azur şi de altele, care nu au fost identificate. M-am săturat de promisiuni, de angajamente şi, de altfel, eu le-am spus celor care au venit la mine să îmi prezinte proiecte de investiţii pentru reducerea poluării. Le-am spus că nu mă interesează cifrele cu care ei vin, ci rezultatele cu care vin. Pur şi simpu aseară, când mergeam acasă, era poluare, de la Spitalul Judeţean se simţea, am început să lăcrimez. Nu numai că mă deranja mirosul, dar mi-au fost afectate glandele ochilor de agenţii existenţi şi asta eu fiind în maşină. Lucrurile sunt foarte grave şi cred că trebuie să recurgem la măsuri radicale. Ne lipsim de acele locuri de muncă”, a răbufnit edilul.

Faptul că de fapt edilul nu are nicio pârghie legală pentru a lua măsurile promise a fost punctat de consilierul local Bogdan Herzog, care invitat la PRESSALERT. LIVe a spus că „e o prostie. (…) „să nu devenim ridicoli, nu poţi să pui problema la modul ăsta cu nişte firme de dimensiuni transnaţionale care au zeci de mii de angajaţi, nişte bugete infinit mai mari decât bugetul Primăriei Timişoara şi care angajează mii de timişoreni. Nu poţi să te duci la Continental să spui băi, dacă nu ieşi la jumătate din cât prevede legea te dau afară din oraş. Râde lumea de tine. În cel mai bun caz râde, dacă nu te dă în judecată cumva”, a atenţionat invitatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.