Daniel Dorobanțu aniversează 20 de ani de carieră cu OPT ore de...

Daniel Dorobanțu aniversează 20 de ani de carieră cu OPT ore de muzică de basm şi proiecţii video

0
DISTRIBUIȚI

danieldorobantuDaniel Dorobanţu va susţine un concert de nu mai puțin de opt ore, în Biserica Romano-Catolică Elisabetin din Piața Bălcescu, în data de 18 octombrie, între orele 14.00 şi 22.00, sub tutela „Liniştea curpinsurilor“, un eveniment care cuprinde muzică de basm și proiecții video încântătoare.

„«Liniștea Cuprinsurilor» este o experiență multi-senzorială, contemplativă, care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile… tale”, spune artistul care se pregătește să ofere concertul – premieră.

Daniel Dorobanțu, fondatorul ansamblului muzical Thy Veils, este un pionier în domeniul muzicii ambientale românești, singurul român cu o lucrare de artă digitală în colecția prestigiosului Ars Electronica Center Linz, cel mai important muzeu de expunere a artei electronice din Europa.


Trupa acestuia, Thy Veils este, de altfel, și singura trupă din Timișoara care a participat la Festivalul Sziget, atât în 2015, cât și în 2014. Până acum Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase concerte și instalații audio-vizuale, muzică de film precum și pentru dans contemporan, colaborările sale fiind mentionate în New York Times și The Guardian.

Evenimentul din 18 octombrie este unul deosebit, atât prin întindere, cât și prin faptul că marchează 20 de ani de la începutul carierei artistului timișorean. Mai mult, prin durata de opt ore, concertul reprezintă o premieră națională. Muzica va învălui publicul printr-un sistem de sunet surround, iar proiecțiile de artă video vor transporta audiența în lumi uimitoare. Accesul publicului este gratuit. Spectatorii pot intra și ieși oricând doresc pe parcursul concertului. Ansamblul Thy Veils a mai susţinut anul trecut un concert memorabil la Biserica Catolică din Piaţa Bălcescu, iar în cursul acestui an melomanii au avut parte de lansarea DVD-ului intitulat Live in Elisabethin, prin intermediul Youtube-ului.

Foto: Marian Ciuma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.