Demisia lui Dragan Petricevic, OFICIALIZATĂ: ”Echipa e lăsată de izbeliște”. La ce...

Demisia lui Dragan Petricevic, OFICIALIZATĂ: ”Echipa e lăsată de izbeliște”. La ce soluție va apela BC Timișoara pentru înlocuirea tehnicianului

1
DISTRIBUIȚI

DSCF9665

BC Timișoara s-a despărțit azi oficial de antrenorul Dragan Petricevic. Reputatul tehnician și-a înaintat demisia, alături de un alt oficial, la ședința de azi dimineață de la sediul clubului. Noul antrenor al echipei aflate într-o acută criză financiară va fi ales din cadrul actualului staff al ”leilor”.

Petricevic nu e singurul care a părăsit-o azi pe suferinda BC Timișoara. Lui i se alătură și team managerul Ilie Trițoiu iar în urma acestor plecări e posibil ca și unii jucători să dorească să facă același lucru. ”Pentru mine e un anunț foarte trist, nu am crezut că se va ajunge aici. Trist pentru că asist cu neputința totală la o prăbușire, cădere fără oprire. La care nu există reacție, asta m-a determinat… Am sperat, am spus că atâta timp cât vor exista condiții minime de desfășurare a activității, din păcate această cădere nu s-a oprit. În aceste condiții am decis să mă retrag ca un semnal de alarmă cu ce se întâmplă. Nu am nicio reținere, apartenență politică sau simpatie față de o linie trasată, ci ca un cetățean care conduce această parte sportivă. Echipa e lăsată de izbeliște. Sunt un adept al performanței, ele spun tot. Eu doresc performanță la Timișoara, din păcate această echipă devine una de amatori. Nu pot să accept această idee… Nu pot să mă mai uit la jucătorii care fac totul, le mulțumesc mult, și sunt neplătiți cu lunile. Ca antrenor care trebuie să protejeze grupul, am considerat că trebuie să fac acest pas. Nu e o problemă între Dragan Petricevic și BC Timișoara”, a declarat Dragan Petricevic imediat după ședința de la BCT.

Fostul antrenor al ”leilor” își dorește ca actualii jucători să rămână la club. Cât despre situația sa personală, Petricevic nu-și face griji că va sta mult timp liber de contract. ”Orice jucător care a părăsit, care va părăsi echipa, are motivele lui.


Să se gândească de două ori cum s-ar fi comportat ei dacă vrea cineva să-i numească dezertori. Eu îi rog să rămână, să joace, pentru că pot să progreseze. Eu însă nu pot să-i mai ajut. Eu am avut oferte pe perioada de vară și chiar cu puțin timp înainte să se întâmple această nenorocire. Există totuși un patronat și ar trebui să existe o responsabilitate față de comunitate, pentru că BC Timișoara e un bun al Timișoarei, ca celelalte cluburi. În cea mai mare parte fac cinste orașului, trebuie să existe o soluție… Pentru mine ofertele vor veni, sunt de mulți ani în meseria asta. Cluburile își schimbă des antrenorii. Nu au trecut două luni și să stau pe tușă”, a mai spus Dragan Petricevic.

Soluție din interior

La ieșirea de după discuțiile din cadrul Comitetului Director al clubului, managerul Leontin Demaio a explicat că interimatul pe banca tehnică va fi asigurat de unul dintre antrenorii care activează în cadrul clubului. Cel mai probabil se va alege dintre Dan Păltinișanu, Radenko Toroman și Nenad Markovic.

”Traversăm o perioadă extrem de grea, nu vedem nici luminița de la capătul tunelului. Sunt de înțeles toți acești oameni, care au muncit, dar vine un moment când nu mai vezi speranțe. E clar, că dacă am avea o promisiune, toți acești oameni, antrenorul, jucătorii, ar avea o altă stare de spirit. Nimeni nu știe dacă va exista o soluție viabilă pentru continuarea activității… E o discuție pe care o să o avem acum. Cu siguranță va fi cineva din interiorul clubului. Nu ne permitem și nu e cazul… Dragan Petricevic nu a plecat pentru că nu a avut rezultate, va fi cu siguranță un antrenor din cadrul clubului. Avem Academie, echipa a II-a, secunzi, astfel vom putea pune pe cineva pentru următoarea perioadă. Dar e o soluție disperată. Deocamdată Dragan Petricevic și Ilie Trițoiu au anunțat că renunță, vom avea o discuție și cu jucătorii, astfel încât vom ști dacă mai există plecări. Nu a anunțat nimeni altcineva… Ne-am gândit inclusiv să oprim activitatea, dar nu noi putem, suntem un executiv al clubului, cei care trebuie să ia o decizie sunt cei care finanțează, e proprietatea CLT și CJT”, a explicat Leo Demaio.

În următoarea etapă a Ligii Naționale, a treia, BC Timișoara primește în weekend vizita lui CSU Craiova.

1 COMENTARIU

  1. Cum era treaba cu demisia domnule Petricevic… „ca eu nu plec, ca sunt solidar cu baschetul timisorean… bla, bla” – iaca ati fugit si dumneavoastra…
    Acum s-a taiat macaroana groasa, gata cu banii la „Black”…
    Acusi te-ntorci-la-BC. Stai sa se linisteasca apele???
    Banii comunitatii aruncati cu nesimtire in BC Timisoara – rezultate – …..Paula 🙂
    Rusine: Demaio, Vermesan, Ilie, Bota, Ondreikovics, Mihai etc. … si – cati alti … sugatori din buzunarul timisoreanului.
    Pacat de baschetul banatean, dar nu se mai putea cu astia, numa’ figuri, fite, cantonamente nejustificate, bani si bani la greu, deplasari in diferite locatii si en zile inainte, acum gata, gata cu pomana, vreti sa jucati gratis la BC Timisoara… NUUUUU … ia mai vedeti la alte echipe cati bani primesc de la Consiliile Locale – si apoi mai vorbim – frateee – nu se mai saturau – Dumnezeu nu-i ȚIGAN – dreptate-avura altii Hai BCT

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.