Eseu marca Timișoara Saracens la Cupa Mondială 2015! România a pierdut onorabil...

Eseu marca Timișoara Saracens la Cupa Mondială 2015! România a pierdut onorabil cu Italia în ultimul meci din grupă

0
DISTRIBUIȚI

poparlan.finala

România nu a reușit să obțină al doilea succes la Cupa Mondială din Anglia. ”Stejarii” au fost învinși de Italia cu scorul de 32-22 (22-3) după un meci în care și-ar fi dorit ca repriza a doua să fie mult mai lungă. Timișoara Saracens are de ce să fie mândră după acest turneu. A avut și azi la Exeter șase jucători care au intrat pe teren iar unul dintre ei, Valentin Popârlan, a marcat al doilea eseu românesc!

”Stejarii” păreau să înceapă destul de bine încleștarea cu ”Azzurri”, ultima din Grupa D, meci înaintea căruia ambele echipe aveau un succes cu nord-americanii și urmăreau să obțină biletele pentru Japonia 2019. Vlaicu a reușit să deschidă scorul dintr-o lovitură de pedeapsă. Doar cinci minute a durat însă avantajul României pe ”Sandy Park”. Santo reușind primul eseu al partidei pentru Italia, fără ca Allan să transforme. Nici grămezile nu au mai funcționat pentru echipa pregătită de Lynn Howells. Iar Van Heerden și-a lăsat în minutul 15 echipa în inferioritate. Allan rezolvă lovitura de pedeapsă și scorul devine 8-3 pentru italieni. Peste nouă minute aceștia reușesc un nou eseu ușor, prin Gori iar cu transformarea lui Allan tabela indica acum 15-3. După jumătate de oră ”Stejarii” au avut o șansă bună de a reveni în joc. O fază prelungită de atac, cu mai mult puncte de fixare și lovituri de pedeapsă nu a fost însă fructificată. Până la urmă cel care a greșit în fața zidului ”azzurrilor” a fost Paula Kinikinilau, pentru că nu a dat drumul la minge. Tot el a avut însă și cei mai mulți metri câștigați pentru România cu mingea în mână. Din păcate în finalul reprizei scorul a devenit 20-3 după o nouă breșă serioasă speculată acum chiar de transformeurul Allan, el a stabilit și scorul la pauză: 22-3.

ESEU bănățean

Încă cu gândul la meciul împotriva Canadei, acum nici cel mai optimist fan nu mai putea spera la o nouă răsturnare de Cartea Recordurilor.


Imediat după pauză, Zanni culcă din nou balonul în terenul nostru și scorul devine 29-3 prin conversia lui Allan. Meciul a devenit apoi unul de uzură și până la urmă România avea să reușească primul eseu prin nou intratul Adrian Apostol. Vlaicu a transformat pentru 29-10. Italienii au devenit și mai pragmatici și au ales să concretizeze o lovitură de pedeapsă prin Allan spre nemulțumirea tribunelor din Exeter. România a continuat spre bucuria suporterilor ei să joace cu fruntea sus. Atacurile au fost concretizate cu cel de-al doilea eseu când mai erau cinci minute de joc. Realizatorul a fost nimeni altul decât Valentin Popârlan, punctele reușite de jucătorul de la Timișoara Saracens fiind acordate în urma arbitrajului video. Cu încă două puncte din transformarea lui Vlaicu tabela arăta acum 32-17. Era din păcate prea târziu deși România a mai ridicat o dată tribuna în picioare, în minutul 79 Apostol culcă balonul în margine în urma pasei lui Vlaicu. De această dată cel din urmă nu mai reușește transformarea, dintr-o poziție foarte dificilă ce-i drept.

S-a încheiat 32-22 pentru Italia, care se califică astfel direct la CM 2019, în timp ce România va trebui să treacă prin calificări. ”Stejarii” rămân după aventura din Anglia cu o amintire foarte frumoasă, revenirea fantastică reușită în fața canadienilor de la 0-15 la 17-15.

România: 1.Mihaita Lazar , 2. Otar Turashvili , 3. Paulica Ion, 4. Valentin Poparlan ,  5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache (cpt), 7. Viorel Lucaci, 8. Daniel Carpo , 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionut Botezatu , 12. Florin Vlaicu , 13. Paula Kinikinilau, 14.Mădălin Lemnaru, 15. Catalin Fercu. Au mai intrat: 22. Csaba Gal, 17. Andrei Ursache, 20. Stelian Burcea, 19.Marius Antonescu,16. Andrei Radoi, 21. Tudorel Bratu, 18. Horatiu Pungea, 23.Adrian Apostol.

Italia: 1.Matias Aguero, 2. Andrea Manici, 3. Lorenzo Cittadini, 4. Quintin Geldenhuys (captain),  5. Josh Furno, 6. Francesco Minto, 7. Simone Favaro, 8. Alessandro Zanni, 9. Edoardo Gori, 10. Tommaso Allan, 11. Giovanbattista Venditti, 12. Tommaso Benvenuti, 13. Michele Campagnaro, 14. Leonardo Sarto, 15. Luke McLean. Au mai intrat: 23. Enrico Bacchin, 18. Dario Chistolini, 16. Davide Giazzon, 17. Alberto De Marchi, 20. Samuela Vunisa, 21. Guglielmo Palazzani, 22. Carlo Canna, 19. Valerio Bernabò,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.