Este oficial: Consiliul Local Timişoara a votat un nou HCL. Vezi prin...

Este oficial: Consiliul Local Timişoara a votat un nou HCL. Vezi prin ce metodă se va face finanţarea sportului şi ce echipă NU poate primi bani de la bugetul local

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu mana minge

Soluţie de avarie adoptată în plenul Consiliului Local Timişoara pentru finanţarea echipelor sportive.

Vă reamintim că, în urmă cu câteva luni, un raport al Camerei de Conturi Timiş a declarat finanţarea asociaţiilor sportive ilegală şi virarea banilor către echipele de baschet, handbal, rugby şi fotbal a fost sistată. Astfel, echipele au ajuns aproape de colaps. După mai multe avertismente primite public de la primarul Nicolae Robu, juriştii din Primăria Timişoara au elaborat strategia de finanţare a sportului, până la primirea unui răspuns la contestaţia depusă de municipalitate şi CJT la raportul amintit mai sus.

„Se aprobă înfiinţarea instituţiei publice denumită Clubul Sportiv «Sport Club Municipal Timişoara» în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara, structură sportivă cu personalitate juridică de drept public.


Scopul Clubului îl constituie organizarea şi administrarea de activităţi sportive, cu consecinţa directă de dezvoltare a sportului de performanţă la nivelul municipiului Timişoara, selecţia continuă, pregătirea sportivă şi participarea sportivilor proprii la competiţii interne şi internaţionale, precum şi organizarea de competiţii şi evenimente sportive”, scrie în actul adoptat astăzi. Sediul clubului va fi în Sala Olimpia, iar structura va avea un total de opt posturi, din care jumătate vor fi de conducere şi restul de execuţie.

Practic, prin noul HCL şi noua structură vor fi finanţate activităţile echipelor de baschet, handbal şi rugby. ACS Poli nu poate fi inclusă, din cauza faptului că normele FRF şi normele fotbalistice internaţionale interzic acest lucru. Însă cu ceva vreme în urmă primarul Nicolae Robu anunţa că banii pentru plata salariilor la fotbal ar putea veni cu ajutorul drepturilor de televizare a meciurilor, care ar putea fi acordate ca garanţie către o bancă pentru obţinerea unui credit.

Soluţia adoptată este una de avarie, asta pentru că aleşii locali aşteaptă răspunsul la contestaţia depusă la Curtea de Conturi, ca urmare a unui raport prin care Camera de Conturi Timiş decidea că finanţarea echipelor sportive din Timişoara nu este legală. O situaţie similară a fost rezolvată favorabil autorităţilor locale şi judeţene şi la Alexandria (Teleorman), după ce Curtea de Conturi a admis contestaţia depusă şi a permis realizarea unei finanţări similare cu cea făcută la Timişoara.

Mai mult, structură a primit deja şi un million de lei. Primarul Nicolae Robu a declarat că „milionul de lei este necesar ca să putem să facem deja virări odată ce punem structura pe picioare”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.