Europarlamentarul Iuliu Winkler despre criza refugiaţilor: „Trebuie să ajutăm Siria, nu...

Europarlamentarul Iuliu Winkler despre criza refugiaţilor: „Trebuie să ajutăm Siria, nu cu glume, nu cu un avion de medicamente”. Ce se va întâmpla cu tratatul de la Dublin

0
DISTRIBUIȚI

refugiati

Iuliu Winkler, europarlamentar din partea UDMR a oferit, joi seara, în platoul PRESSALERT LIVE, detalii cheie în legătură cu modul în care Uniunea Europeană va gestiona criza refugiaţilor. Invitatul a menţionat că prezenţa simultană a cancelarului Germaniei şi a preşedintelui Franţei în Parlamentul European nu a mai avut loc de la căderea Zidului Berlinului, lucru care atestă că situaţia migranţilor din Siria este una fără precedent la nivel mondial. „Niciodată de la căderea Zidului Berlinului Uniunea Europeană nu mai fost supusă unei asemenea presiuni interne care vrea să sfâşie, dar şi externe pentru că nu toţi sunt prietenii noştri. Nici de multe ori cei care par nu sunt prietenii UE. Sunt vremuri istorice, sunt presiuni fără precedent şi sunt foarte multe întrebări care nu au răspuns. Eu apreciez foarte mult în speech-ul public al cencelarului Merkel, faptul că la nişte chestiuni ea a spus foarte franc şi dur în acelaşi timp că nu avem toate răspunsurile, va trebui să le găsim împreună cu privire la problema Acordului de la Dublin” a declarat invitatul.

Winkler a spus că regulile de acum douăzeci de ani, revizuite acum zece ani nu pot fi valabile acum şi că este nevoie ca acestea să fie votate şi să se ajungă la consens cu privire la situaţia migranţilor.


„Uninea Europeană este un menuet nu un ciardaș. Aici căutăm răspunsul chiar dacă nu convocăm încă o ședință sau încă una, chiar dacă este obositor nimeni nu pleacă frustrat”, a completat udemeristul. Legat de cotele de refugiaţi, europarlamentarul a precizat că aplicarea cotelor a fost decisă prin vot şi că nu crede că decizia adoptării unor cote de refugiaţi ar fi una bună fiindcă nu rezolvă problema. Despre de problema taficului de persoane, care apare odată cu primirea imigranţilor, invitatul a spus că „politicile publice nu se fac pentru cei care nu respectă legea, ci se fac pentru cei respectă legea. România trebuie să respecte ce i se cere, va fi vorba de patru mii de refugiați pe care va trebui să îi primim şi să îi integrăm. Acei oameni fug de război, de mizerie”.

Veşti bune au venit însă de la Winkler cu privire la suplimentarea bugetului aferent gestionării situaţiei refugiaţilor. Acesta a explicat că se vor acorda bani şi că sunt două zone importante. „Sunt agenţii europene cu atribuţii în domeniu Frontex, Europol şi Biroul European de Sprijin pentru Azil,care vor primi suplimentări de buget. Aceste suplimentări au fost discutate, au fost calculate. Peste două săptămâni ne întoarcem la Strasbourg unde vom vota. Invitatul a explicat că sume de bani se vor aloca şi pentru politica de cooperare, pentru că trebuie să ajutăm Siria, nu cu glume, nu cu un avion de medicamente. Turcia face parte din ţările care vor primi suport de la UE pentru a gestiona criza migranţilor”, a declarat Winkler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.