FOTO BCM Danzio Timișoara începe campionatul cu un succes important în fața...

FOTO BCM Danzio Timișoara începe campionatul cu un succes important în fața Universității Cluj. Cu ce probleme se confruntă antrenorul Bogdan Bulj

0
DISTRIBUIȚI

danzio u cluj (6)

Formația timișoreană de baschet feminin a început Liga Națională cu o victorie foarte importantă. BCM Danzio (Tymes Politehnica) a trecut cu 75-71 de ”U” Cluj-Napoca, o posibilă contracandidată în lupta pentru atingerea play-off-ului. Alb-violetele au pierdut o jucătoare americancă înainte partidei și au fost conduse pe parcursul primei reprize.

Antrenorul Bogdan Bulj a avut o săptămână grea. A rămas fără o jucătoare importantă, Carol Harris, care a ”dezertat” pur și simplu. Nici condițiile financiare nu sunt cele mai strălucite din Liga Națională. Cu toate acestea Tymes Poli, denumirea dorită la club, dar încă neaprobată de FRB, a reușit o victorie importantă în prima rundă după ieșirea prematură din Cupă. Prima repriză a aparținut ardelencelor, care au condus cu 19-15 după primul sfert și au ajuns la +8, 23-15 în sfertul secund. La pauză scorul avea să fie însă egal (33-33). Revirimentul gazdelor s-a confirmat în partea a doua a partidei. Danzio a condus-o pe ”U” cu 58-44, cea mai mare diferență înregistrată în meci și sfertul 4 s-a reluat de la 59-46 pentru gazde. În ultima pătrime clujencele au preluat inițiativa și au fost aproape și ele de o revenire spectaculoasă, dar timpul s-a scurs în favoarea elevelor lui Bogdan Bulj.

Cea ma bună marcatoare a lui Danzio a fost Carlee Lough, cu 17 puncte. Ea a fost urmată de colegele: Briana Wilson (15 puncte), Dumitrache (14), Stankovic (13), Mitov (8), Jaksic (6) și Zidaru (2). Pentru ”U” coșgheteră a fost Ines Ajnatovic, cu 24 de puncte.

La final, în ciuda succesului, Bogdan Bulj nu părea foarte fericit, prima misiune e să găsească o nouă jucătoare pentru a completa lotul, probabil noul nume va sosi din Serbia. ”E o victorie foarte importantă pentru noi.


A venit într-o perioadă grea pentru echipă datorită mai multor factori. Trebuie să ne completăm din nou cu încă o jucătoare. Antrenamentele se desfășoară cu un număr redus de jucătoare. Fetele dau totul, din această cauză poate nu am rezolvat mai devreme jocul. Am avut momente bune, am făcut diferența. Nu ne-am păstrat-o datorită factorilor amintiți. Știm ce meciuri putem câștiga și cele la care nu avem șanse mari, dar sperăm. În special meciul următor, de la Arad, e un test bun pentru noi, pentru a vedea unde ne aflăm. Felicit jucătoarele pentru partida bună și pentru victorie”, a declarat Bogdan Bulj, antrenorul lui Danzio Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.