FRF a modificat un articol de regulament pentru Centrul de Excelență de...

FRF a modificat un articol de regulament pentru Centrul de Excelență de la Timișoara. Ce calitate îi lipsea în vederea afilierii

0
DISTRIBUIȚI

DSCF9273

Recent Federația Română de Fotbal a publicat câteva decizii ale Comitetului Executiv care vizează în mod special Centrul de Excelență de la Timișoara. Inaugurat cu fast în urmă cu două săptămâni, noul club de juniori a avut nevoie de sprijin de la Casa Fotbalului pentru a funcționa normal și pentru a participa în competiții oficiale deoarece Judecătoria nu i-a acordat încă personalitate juridică.

Federația a afiliat provizoriu Centrul de Excelență de la Timișoara deși statutul de personalitate juridică era condiție obligatorie. Vineri, Comitetul Executiv al FRF a validat câteva hotărâri pentru a regla acest aspect. Astfel, Centrul Regional de Excelență Timișoara precum și celelalte structuri sportive participante în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal care nu au îndeplinit toate condițiile de afiliere până în prezent sub condiția depunerii până la data de 31.12.2015 a tuturor documentelor necesare afilierii, au fost afiliate provizoriu.

FRF a motivat afilierea provizorie a echipei Tricolorii11 Timișoara prin timpul scurt avut la dispoziție pentru depunerea actelor necesare obținerii personalității juridice. ”Având în vedere că durata demersurilor juridice necesare pentru înființarea Centrului Regional de Excelență Timișoara precum și ale celorlalte cluburi afiliate provizoriu ale căror demersuri de obținere a personalității juridice nu au fost încă finalizate nu poate fi estimată și în scopul asigurării desfășurării normale a competițiilor organizate de FRF, dispune completarea art.


44 din ROAF astfel:

Prin excepție de la dispozițiile art. 44 alin. 4 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice și ale art. 7 alin. 1 lit. a și b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, echipele Centrelor Regionale de Excelență pot participa la jocuri pe bază de tabele nominale. Astfel, echipele Centrelor Regionale de Excelență vor putea participa la jocurile din cadrul competițiilor organizate de FRF la care participă dacă prezintă tabelul nominal cu jucătorii și vizele medicale. Această situație se aplică și celorlalte structuri sportive aflate în situații similare dacă nu au obținut carnete de legitimare de la asociația județeană competentă. Dispozițiile prezentului articol se aplică exclusiv până la data de 31.12.2015”, se arată în comunicatul Comitetului Executiv. Conform gsp.ro Centrului de Excelență de la Timișoara i-a fost refuzată obținerea personalității juridice în două rânduri de către Judecătoria Timișoara, motivul fiind documentația incompletă. Centrul inaugurat la Tg. Mureș are în schimb personalitate juridică.

Centrul de Excelență ”Tricolorii11” Timișoara a fost inaugurat oficial pe 23 septembrie. Investiția inițială a FRF în infrastructură a fost la Baza 2 Politehnica, acolo unde a fost montat un teren sintetic de dimensiun mari pentru care s-a cheltuit conform președintelui Răzvan Burleanu circa 250-300 de mii de euro. E de așteptat ca autoritățile locale să aibă o contribuție anuală de circa 100 de mii de euro (cazare, masă, transport) în clubul destinat creșterii juniorilor, în timp ce contribuția pe sezon din partea FRF se ridică la încă 150 de mii de euro (cheltuieli operaționale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.