Gestul jucătorilor de la Timișoara Saracens care arată adevărata natură a rugby-ului....

Gestul jucătorilor de la Timișoara Saracens care arată adevărata natură a rugby-ului. Ce au hotărât pe fondul problemelor financiare din Ronaț

0
DISTRIBUIȚI

saracens-tm-echip-27-1024x576

După cum se știe Timișoara Saracens RCM nu a fost ocolită de problemele legate de blocajul finanțării dinspre autorități. Chiar și așa jucătorii de rugby nu au disperat și au decis să rămână pe baricade în Ronaț pentru a nu irosi șansa de a cuceri un nou titlu național.

Valentin Popârlan a povestit pentru PRESSALERT.ro experiența sa de la Cupa Mondială 2015. Jucătorul din linia a II-a ne-a spus totodată cum a fost și revenirea la Timișoara alături de ceilalți șapte selecționați la lot. Între timp echipa de club de pe Bega a rămas fără sumele care veneau de la autoritățile locale și județene.

”Știm că ne-am întors la muncă. M-a surprins un pic și mă necăjește faptul că nu doar Timișoara ci sportul în general e într-o situație dificilă. Dar în ceea ce privește Timișoara cred că trebuie să strângem rândurile și acum, mai mult ca niciodată, să arătăm că suntem o adevărată familie. Nu facem rugby ca să ne îmbogățim, ne dorim performanță și dacă am venit la Timișoara ne-am asumat niște sacrificii… Ni s-a spus să avem un pic răbdare până la sfârșitul anului, cine a dorit să accepte a acceptat și de fapt toți băieții au acceptat, nu am mai pus alte întrebări și am hotărât să tragem la aceeași căruță.


Avem de câștigat un campionat! Plecări nu vor fi, am hotărât ca o înțelegere tacită între noi, mai avem un titlu de luat, să facem vitrina Timișoarei mai bogată”, a declarat Valentin Popârlan pentru PRESSALERT.ro.

Ca de obicei jucătorii participanți la turneele finale nu duc lipsă de oferte, ”Popi” spune că deocamdată și aceste tentații au fost puse pe pauză. ”Deocamdată am refuzat orice contact, orice legătură cu orice echipă, deoarece sunt sub contract, e felul meu de a mulțumi Timișoarei. Am mers la Cupa Mondială și datorită ei, o echipă pe primul loc, o echipă campionă, o echipă de suflet pentru mine”, a precizat Popârlan.

Cupele câștigate pun presiune pe internaționali

Sportivul în vârstă de 28 de ani s-a arătat surprins plăcut de cum s-au descurcat colegii săi fără internaționalii aflați la CM în Anglia. Saracens RCM a acontat între timp Cupa României și Cupa Regelui. ”Când m-am întors am găsit încă două trofee în vitrină, sunt mândru de colegii mei, cu echipa înjumătățită au luptat până în ultimul minut, exemplu finala cu Steaua, și tot respectul pentru acești băieți… Au și pus o mare presiune pe noi, să nu venim cu aere, cu lipsă de chef de muncă, să punem osul la muncă”, a mai spus Vali Popârlan.

Cel care a marcat un eseu Italiei la Mondiale s-a arătat încântat și de posibilitatea de a evolua în Europa pentru clubul din Banat. ”Suntem avizi de competiție, de meciuri tari, pentru noi asta e satisfacția, să ne măsurăm cu cei mai buni. Vrem să participăm și să ne calificăm în European Rugby Challenge Cup, practic ăsta e testul nostru. Fără lipsă de respect pentru echipele din România, dar vrem să ne măsurăm puterea cu echipe campioane din străinătate, cu cei mari. E un lucru bun pentru rugby-ul românesc în general”, a conchis Valentin Popârlan.

Timișoara Saracens mai are de disputat o restanță în sezonul regulat al SuperLigii 2015, pe 31 octombrie acasă cu ”U” Cluj. Formația din Ronaț e calificată direct în semifinalele naționae. Debutul în competiția europeană va avea loc pe 21 noiembrie pe terenul campioanei Spaniei, VRAC Valladolid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.